.

.

31.3.2024

Laukkuja, osa 47

 

Anopin tekemä tuohilaukku!


Laukku on koriste, koska se on vähän huonossa kunnossa. Tuohiesineitä pitäisi pitää silloin tällöin kosteana, jotta ne ei kuivu ihan koppuraan, kuten tämä laukku on tehnyt. Laukku on kulunut ja hiukan rikki myös. Mutta siitä näkee sen valtavan hienon taidon, jota käsistään kätevä ihminen voi hallita! En tiedä onko malli uniikki, vai onko laukku tehty esim jossain kurssilla tai jonkun vanhemman mallin mukaan. En myöskään tiedä millä vuosikymmenellä laukku on tehty, mutta anoppi oli syntynyt 1920-luvulla, joten aikaisintaan se on tehty ennen sotia. Jos laukku olisi käyttökunnossa, voisin sen sipaista olalle jonnekin kesäjuhliin tai kesäfestareille.


6 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Hieno laukku, jolla on tunnearvoa. Ennen tehtiin paljon käyttöesineitä tuohesta, jalkineita, kontteja, vakkoja, muita säilytysastioita, koruja. Ihminen on kätevä ja kekseliäs. Vrt. Kertakäyttökulutus :)

Thilda kirjoitti...

Cheri; Todellakin! Jotenkin mm sitä haluaisin takaisin, kun kaipaan mennyttä aikaa. Mulla on muuten anopin tekemät tuohihelmetkin. 🥰 Inhoan eniten nykyajassa muovia!

Arkisin | jenni kirjoitti...

Hieno laukku, harmi kun ei ole käyttökunnossa ^_^

Thilda kirjoitti...

Jenni; Kiitos, niinpä! 😊

Anonyymi kirjoitti...

Mun pappa teki tuohitöitä, minullakin on hänen tekemät vitsit ja laukku ❤️ jossain vaiheessa kovasti halusin itsekin opetella mutta se on aina jäänyt..
-Anu

Thilda kirjoitti...

Anu; Wau! Hieno taito. 😊