.

.

21.3.2024

Parfyymikokoelma

 

Oon luvannu julkaista tänne parfyymikokoelmaani ja esitellä tuoksuja. Tässäpä siis alkuun tämmöinen yleiskatsaus. Muutama pullo on myös lapsuudenkodissa ja testerit jätin tästä kokonaan pois, vaikka voin kyllä niihinkin uppoutua sitten tuonnempana. Täällä kotona pulloja on siis 20kpl, joka on tuntuvasti vähemmän, kuin jokunen vuosi sitten, jolloin kotona oli ainakin 30 pulloa plus useita kymmeniä testereitä.


Toki nämä kaikki ei ole parfyymejä, vaan mukana on erinäisiä hajuvesiä. Mutta en nyt halua paneutua nimistöön, vaan käyttöön, asenteisiin ja vääriin luuloihin.


Jostain ihmeellisestä syystä parfyymit (käytän tätä sanaa ja sisällytän siihen kaikki tuoksuvat vedet) on nyt saaneet hurjan suosion nuorison keskuudessa ja etenkin nuorten miesten! Se on hienoa. Nyt täytyy vaan erottaa tämä asia siitä, kun vielä 1980-luvulla miehet hölväsivät partavettä ylleen litrakaupalla. Parfyymihifistely on aivan eri asia ja sen käyttö on erittäin paljon hillitympää.


Ystäväni lähetti linkin kotimaisesta testerimyyjästä kertovaan artikkeliin ja minähän menin lukemaan myös ne kommentit. Auts! Seuraavaksi menin tuon firman nettisivuille ja pidin näkemästäni. Sivusto on selkeä ja tuoksuista kerrotaan nuotit (muutamista ne kuvaillaan yleisesti, useimmissa on yksityiskohtaiset listat) eli hyvältä näyttää, kaikki harrastajalle tarpeellinen tieto löytyy.


Mutta sitten ne kommentit! Niitä oli kymmenittäin ja arviolta vain noin kolme oli rakentavia ja asiallisia. Kaikki muut keskittyivät siihen, miten minulla on paha hajusteyliherkkyys tai miten tässä haiskahtaa laittomuus. (No ei haiskahda!) Ihmiset, jotka ei tajua aiheesta tuon taivaallista, antoi kitkeriä kommentteja. Kiva kiva. Semmostahan se kai nykyään somessa on? Muutamat natisivat siitä, että kyllä parfyymi tulee säilyttää kylmässä ja pimeässä, nuo kyllä vanhenevat hetkessä, älkää tilatko. No ei! Se kylmän ja pimeän suositus koskee näitä kotisuihkuttelijoita, jotka käyttää parfyymiä vain juhlissa, jolloin se pullo kestää about 1500 vuotta sillä käytöllä ja totta, siinä ajassa jo vanheneekin! Uskon vakaasti, että kyseisen firman pullot tyhjenee pikavauhtia.


Ja sitten se yliherkkyys. Voi taivahan tulet, etten sanois. Ensinnäkin, minä en ole yhtään hajusteyliherkkä, mutta inhoan kulkea pesuainehyllyjen ohi, koska ne on hajustettu pistävillä hyökkäävillä tuoksuilla. Se on aivan eri asia kuin parfyymin maailma. Ja niitä kympin lasten pulloja ei siis nyt kannata verrata hiukan laadukkaampiin ollenkaan. On totta, että vanhan polven suihkuttelijat ruiskii hajuvettä kaulalle (uh, älä tee sitä!!), korvan taakse, ranteelle ja vielä mittavia määriä. Se johtaa siihen, että oma nenä turtuu hajuun ja sitä täytyy lisäillä pitkin päivää. Siinä jo sitten pökertyy tavallinenkin tallaaja, saati yliherkkä. Parfyymiä suositellaan sipaisemaan joko ranteelle tai kyynärtaipeeseen, jotta se ei leiju liian lähellä omaa nenää, joka sitten turtuu raukka parka aika nopeasti. Muutenkin julkisilla paikoilla riittää se yksi suihkaus. Kun se on vaikka kyynärtaipeessa hihan sisällä ja olet takki päällä bussissa, niin ei kyllä pitäisi vaivata yliherkkiä. Toki on aina joku yks miljoonasta, joka haistaa tuulenvireen kuusta asti, mutta ei sen takia voi koko yhteiskunta pysähtyä.



4 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Oi mitä ihanuuksia. Ja mikä tuoksujen maailma,ihan fiiliksen ja päivän mukaan. Mietinkin miksi siellä vessankaapissa tönöttää se sama iänikuinen pullo! Miksi ei käyttäisi hyväkseen kaikkia ihanuuksia mitä elämä tarjoaa? Ihan oman itsensä vuoksi.
Miten on,tuleeko sipaistua aina jotakin tuoksua?

Thilda kirjoitti...

Anni; Kiitti! 😊 Nimen omaan, fiiliksen mukaan! 😃 Mulla tuoksun käyttö on jokapäiväistä, vaikka olisin mökillä yksinäni. Todellakin; joka päivä! 🥰

Mannaryyni kirjoitti...

Vaikuttava kokoelma 😊 Itselläni on aina vain yksi tuoksu kerrallaan. Kaiken lisäksi olen käyttänyt sitä samaa merkkiä (Ralph Laurenin Romance) niin kauan kuin muistan. Puolisollani ei ole hajuaistia, joten häneen en voi tehdä vaikutusta uudella tuoksulla. Siksi kai olen niin tapaani piintynyt. Hmmmm. Ehkäpä olisi aika kokeilla jotain uutta...

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; Ihanaa kun löytää sen oikean tuoksun! 😊 Mun lempimerkki on Byredo, jonka lähes kaikki tuoksut on ihania. Mutta janoan alituiseen uusia tuoksuja!