.

.

12.3.2024

Lattia auki

 

Tänään remppa etenee lattian purkamisella. Eli saatiinhan me eilen tuo huone typötyhjäksi. Parketti kupruili ja irvisteli vesivahingon seurauksena, mutta sen alla ei kuitenkaan ole onneksi merkkejä kosteudesta.


Ja koska täällä on säästetty aikanaan (80-luvun alussa) parketissa, niin tietenkään se ei mene tuon kiintokaapin alle. Toisaalta hyvä, sillä nyt kaapin purkamiselta säästytään. Ainoastaan yläkaapit puretaan, sitten kun kattoa ruvetaan purkamaan. Varsinainen silmänilo tuo lastulevykaappikaan ei ole, mutta nyt en taida kuitenkaan investoida antiikkisiin vaatekaappeihin.


Ylläri parketin alla oli tuo aaltopahvi! Ei siis mitään muovia, vain joku levy, jonka päällä aaltopahvi ja sitten parketti. Pahvi ei aiheuta päästöjä, ei vanhene kuten muovi ja on hengittävä. Joten haluan uudenkin parketin alle aaltopahvin! Hassua, että en edes tiennyt, että sitä voi vaatia, koska joka paikassa nykyään tyrkytetään vain muovia.


Loistava juttu! Aina näköjään oppii jotain uutta.


Ja koska minä menen mielelläni asioitten edelle, niin valitsen jo tapettia tähän huoneeseen. Vihaan tuota vanhaa muovimössö-tapettia. Mahtavaa päästä siitä eroon. Uusi tapetti tulee olemaan vihreä ja vahvoilla onkin alla oleva malli. Ihan vaan K-raudan valikoimista.

Vihreä tapetti sopii parhaiten näihin huonekaluihin. Siitä tulee lämmin fiilis ja se sopii myös tähän 73-vuotiaaseen taloon.


Olohuone tulvii nyt vanhoja huonekaluja! Mutta onneksi tämä on ohimenevä vaihe.


6 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Varmasti helpotus että remppa vihdoin alkaa ja...toivon mukaan joskus myös päättyy. Sitten on kiva kun pääsee sisustusvaiheeseen. Toi tapetti on aivan ihana,kodikas,hyvä valinta.

Thilda kirjoitti...

Anni; On tosi iso helpotus! 😊 Ja nyt ainakin näyttää siltä, ettei alakerran huonetta tarviikaan kuivailla, joten nopsasti menee ainakin tän osalta. Mun mieli on jo niin siinä sisustusvaiheessa! 😄 Kiitti, tapetti on lempeä ja lämmin.

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä remppailuun ja toivottavasti ei tuu mitään isoja ja ikäviä lisäylläreitä 💪🏻 ja aina saa olla vähän etuajassa ja miettiä jo "lopputulosta" esimerkiksi tapettien suhteen 😘
-Anu

Thilda kirjoitti...

Anu; Kiitosta! 😃 Tuon alakerran huoneen suhteen ei tullu mitään ikävää ylläriä. 💪 No niin kyllä saakin. 😄

Mannaryyni kirjoitti...

Aivan ihastuttava (sekä keväinen) tuo tapetti - ja tosiaankin passaa hienosti huonekaluihin 👌

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; Eikös vaan? 😍