.

.

19.3.2024

Rakenteiden kätköistä

 

Täällä sahataan ja paukutetaan vasaralla ja lapioidaan purua ihan kokopäiväisesti nykyään. En toki minä, vaan remonttimiehet! Siksipä onkin hauska uppoutua löydöksiin, joita talon rakenteista tulee esiin. Eilen löytyi vuoden 1948 Helsingin Sanomia ja sitten tuo Havin Viipurin tehtaan partasaippuapurkin kansi! Mun kokemuksen mukaan vanhojen talojen puruista löytyy aina kaikenlaista kiinnostavaa lisämatskua.


Olen sanonut remonttimiehille, että ottavat talteen kaiken, mitä löytyy. No sitten tietysti menee hankalaksi, jos kosteutta on laajalti ja joudutaan ottamaan imuauto, koska se ei ole mitään näpertelyä ja kivat löydöt sinkoutuu kutterinpurun mukana huitsin nevadaan ennemmin kuin osaa kissaa sanoa.


Jotenkin tosi lutusia nää vanhat esineet; partasaippuaa alumiinitötsässä ja vielä Havin Viipuri-leima kannessa! Mutta miks se on purujen seassa, onko puruihin ylipäätään kaadettu täytteeksi roskia, vai onko esineet joutuneet puruihin jo sahalla? Tuskinpa sentään siellä. Jos nyt jotain sais toivoa, niin vois löytyä koruja tai jonkun päiväkirja, kiitos!


2 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Tuli heti mieleen,oliko sanomalehdessä mitään mielenkiintoista? Elettiin kuitenkin sotien jälkeistä jälleenrakentamisen aikaa.

Thilda kirjoitti...

Anni; Sanomalehdet on muutama revitty kappale sivuja, eli ei oikein paljon näe. Mutta ei ainakaan heti osunut silmiin erikoista.