.

.

28.3.2024

4711; Original eau de cologne

 

Kölninvesi eli 4711 original eau de cologne vuodelta 1792, on aikamoinen tuoksujen grand old lady. Tuoksu on unisex, eli sopii sekä miehille että naisille. 


Fragrantican sivuilla tuoksu arvioidaan näin;

Top notes:
Lemon, bergamot, orange
Middle notes:
Lavendel, rosemary
Base notes:
Neroli, petitgrain

Tuoksun kesto: hyvin heikko
Tuoksun voimakkuus: intiimi
Kohderyhmä: unisex

Tykästyin ite tähän tuoksuun ihan ensi nuuhkaisulla. Tuoksu todella on sitrushedelmäinen ja jollain tapaa miellyttävän pehmeä. Tuoksu on minusta täyteläisen vahva ja melko voimakas ja kestokin pitkä, tosin se heikkenee tuntuvasti muutaman tunnin aikana. Mutta tuoksun löytää iholta vielä seuraavanakin päivänä, mikä on minusta pelkästään hauska juttu. Tästä tuli heittämällä suosikkini ja kiinnostuin samalla merkin muistakin tuoksuista!


4 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Luin useamman kerran viimeiset sanat "merkin muistakin tuoksuista" Eli mitä? Voi minua tynnyrissä kasvanutta,oi,oi. Googletin heti. Jo pelkästään pullotkin olivat niin nostalgisia että kohta laitetaan tilaus. Kaupoissa on aina vain tuota yhtä sorttia,siksi kai olen ikäni luullut että on vain yksi ja ainut 4711.Kiitos sinulle tästäkin ihanuuden löydöstä.

Thilda kirjoitti...

Anni; No kuul, ei ole mullekaan vanhoja tuttuja ne muut tuoksut, just siitä syystä, että kaupoissa on aina vaan tota klassikkoa! Mutta hiljattain googletin ja avot. 😄

Arkisin | jenni kirjoitti...

Siis mitä ihmettä, onko merkillä muitakin tuoksuja? Nyt olen yllättynyt ^_^

Thilda kirjoitti...

Jenni; Aika paljon! 😉 Kiinnostavia jopa!