.

.

3.5.2021

Helene


Näin eilen Helene-elokuvan.
Se lumosi minut, enemmän kuin mikään elokuva tähän saakka!
Ja minä olen nähnyt erittäin suuren lohkon kotimaisia elokuvia elämäni aikana. 

Kellun vieläkin vähän elokuvan tunnelmissa. Se tuli uniinikin. Mietin sitä illalla viimeiseksi ja aamulla ensimmäiseksi. Miten VOI olla niin KAUNIS elokuva? Niin hyytävää kauneutta, että melkein tekee kipeää. Sellaista valojen ja värien hienostunutta ja voimakkaan vaikuttavaa esiintuomista.
Voin sanoa, että rakastuin siihen elokuvaan!

Rakastan sen valoja! Sen syviä mutta rauhallisia värejä. Sen tarinaa. Sen lavastusta! Sitä, miten se oli kuvattu. Sitä, että Laura Birn ei ollut Laura Birn, vaan Helene. Että Krista Kosonen ei ollut Krista Kosonen vaan Helena Westermarck... että näyttelijät, jotka kuitenkin aina tuovat omaa olemustaan elokuvaan mukaan, olivatkin nyt täydellisiä esittämiään henkilöitä!

Rakastin sen puvustusta... sen kaikkea! Sen tinkimätöntä ja huikean ammattitaitoista toteutusta. Sen uskomattoman upeaa tunnelmaa!!
Näitä enemmän!




Mietin kenestä haluaisin nähdä samalla tavalla tehdyn elokuvan. Heti mieleeni tuli Edith Södergran. Mutta sitten suuria persoonia alkoi tulla mieleen useita. Aurora Karamzin, Maria Wiik, Elin Danielson, Helvi Hämäläinen, Wivi Lönn, Signe Brander, Rut Bryk, Dora Jung, Ella Eronen, Martta Wendelin, Katri Vala, Iris Uurto... mutta onneksi Tovesta on tehty juuri kehuttu elokuva! Se onkin minulla vielä katsomatta...

 

4 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Helvi Hämäläinen, Edith Södergran, L. Onerva ja Katri Vala.

♥♥

Thilda kirjoitti...

Leena Lumi; Unohdin L.Onervan!! Ja onhan niitä miehiäkin monta. Jotenkin vain Helenen innostamana rupesin miettimään vain naisia. :)

Cheri kirjoitti...

Näin Helenen reilu vuosi sitten, se on todella kaunis elokuva. Tunnelmat on luotu niin Helenen näköisiksi ja Laura Birn on loistava Helenenä. Ainoa, mikä minua hieman vieroksutti, oli juonen keskittyminen niin paljon rakkaustarinaan. Mutta ymmärrän, että elokuvassa pitää olla jokin punainen lanka ja romantiikka on hyvä aihe sellaiseksi.

Thilda kirjoitti...

Cheri; Eikö olekin? <3 Niin se keskittyy tosiaan tähän yhteen aiheeseen aika vahvasti. Tosin muuten elokuvasta olisi tullut viisituntinen? En tiennyt tästä rakkaudesta mitään ja siksikin se oli kiinnostava juoni. :)