.

.

14.1.2023

Vesisängystä moottorisänkyyn

 

Se sitten ratkesi itsestään tämä sähkösyöpön vesisängyn ongelma. Se nimittäin alkoi toissailtana vuotaa! No, tokihan vesisängyssä on pohjimmaisena allas, niin ettei makkarissa nyt vallan lainehdi, eikä vettä sitä paitsi paljon ole edes tullut, ehkä lusikallisia. Mutta vaihtoon se nyt menee koko sänky. Etenkin kun me ollaan jo ainakin vuoden puhuttu, että meille se moottorisänky olis parempi. Viimeks mainitsin moottorisänkyjen kalleuden, mutta se oli oikeestaan virheajatus; mies ajatteli ensin moottoroitua parisänkyä ja nehän maksaa about kymppitonnin. Mutta käytännöllisinhän tietysti on kaks erillistä sänkyä vierekkäin, jotta kumpikin voi säätää sänkyään just oman tarpeen mukaan. Ja ne on halvimmillaan jossain 800€ molemmin puolin.


Ja koska olemme keski-ikäisiä mörököllejä, tosiaan tarvitsemme mieluiten sen moottorisängyn. Lue = selkäsärkyjä, kuorsausta, refluksia, uniapneaa, lonkkakipuja jne jne. Kateltiin netistä vaihtoehtoja ja ampastiin eilen lähimpään Maskuun kattoon valikoimaa oikeen paikan päälle. Koemakailtiin ja ihmeteltiin. Miten sängyn ostostakin on saatu niin kauheen monimutkanen asia? Vaihtoehtoja on vaikka kuinka! Lähettiin pois pureskelemaan asiaa ja ens viikolla on varmaan aika tehdä tilaus.

Ja jos multa kysytään, niin ei ne ole sänkyjä ollenkaan, mitä nykyään joka paikassa myydään. Ne on vaan rungollisia patjoja, joihin voi ruuvata irtojalat ja ostaa irtopäädyn ja petarin. Ennen vanhaa sänky oli sänky! Ja kokopuisena painoi taatusti enemmän kuin nykyaikainen moottorisänky. On mulla toki semmoinen oikeakin sänky; kauniisti petsattu päästävedettävä. Mutta se on ehkä hiukka nafti meille kahelle. Mutta se on kunnon sänky!


6 kommenttia:

Joululainen kirjoitti...

Minäkin pohdin joitakin vuosia sitten moottoroitua sänkyä. Juurikin uniapnean ja luultavasti myös lievän refluksitaipumuksen takia voisi olla paikallaan. Nyt on napakka runkopatjasysteemi vaahtomuovipetarilla (memory foamit on lonkkanivelilleni myrkkyä). Ehkä kun nykyinen tuosta notkahtaa, voisi harkita moottoriversiota, jos päädyt suosittelemaan käytön jälkeen sellaista. Mukavaa viikonloppua! 😀

Satu kirjoitti...

Onnea sängyn ostamiseen! Se on muuten vaativaa ja pelottavaa puuhaa. Mitä sitten jos ostaakin sellaisen sängyn, johon ei olekaan tyytyväinen... vähän hankala lähteä palauttamaankaan, t.nimim. kokemusta on :-D.

Meillä on pikkumakkarissa moottorisänky ja on kyllä ihan näppärä. Paitsi että sänky on liian korkea esim. meidän äiteelle (pelkää putoavansa yöllä sängystä).

Annukka kirjoitti...

Siis onko oikeasti olemassa sellaisia moottoroituja parisänkyjä, joissa molemmat puoliskot nosee tai laskee samaan aikaan, jos toinen nukkujista päättää säädellä asentoa? Eihän semmoisessa ole mitään järkeä. Tai ainakin meillä miesparka joutuisi aikomoiseen keinuun, kun itse nostelisin ja laskisin jalkopäätä levottomien jalkojen tahdissa. Vaikka eipä se varmaan edes heräisi, koska nukahtaa samantien, kun laittaa päänsä tyynyyn ja herää aamulla virkeänä (kunhan on ensin siinä välissä joutunut kuorsatessaan vaimonsa tönimäksi).

Onnea sänkyhankintoihin! On tosiaan aika vaativa, mutta tärkeä prosessi. Ennenvanhaan sitä vaan käytiin huonekaluliikkeessä istumassa hetki sängyn laidalla ja sitten päätettiin, otetaanko petsattua mäntyä koristeellisella päädyllä vai kenties joku simppelimpi :)

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Keski-iän kremppojen myötä moottorisänky taitaa olla tosiaan se paras. Mutta katsotaan! Sen tietää vasta kunnon koenukkunut joitakin aikoja. Huh! Mukavaa viikonloppua, mitä tästä nyt vielä on jäljellä!! 😊

Thilda kirjoitti...

Satu; Kiitos! Kyllähän se vähän mietityttää ja kun oikeasti se sänky on viikon nukkumisen jälkeen aika eri kuin siellä kaupassa. Ja sitten sekin muuttuu vuosien mittaan. Kääk.
Hauska kun sä sanot ”äitee”! Onko sulla pohjalaiset juuret? Vai onko tästä ollu jo puhetta…? 🤔
Palaan kertomaan kuinka kävi. 😊

Thilda kirjoitti...

Annukka; No niin mä olen ymmärtänyt, kun kaupan myyjäkin sanoi, että se on sille moottorille aika raskas, jos on kaksi iso ihmistä ja niitä nostellaan. Mehän nyt ei mitään isoja olla, ei toki… 🤦‍♀️ Mutta siis eihän siinä olekaan järkeä!

Kiitos! Se on vaativaa ja sen oikean tai väärän valinnan tajuaa vasta ajan mittaan. Että katotaan nyt sitte!
Tuo sun kuvaus entisajan sängyn ostosta on ihan presiis just noin! 😄

Mutta esim mun vanhemmat teetti tutulla puusepällä painavan sängyn joskus 70/80-lukujen taitteessa, eikä siinä ole mitään standardimittoja. Siihen siis piti teettää patja ja arvaa haluaako kukaan sitä nyt? 🤦‍♀️🤦‍♀️ Siellä se könöttää varastossa siis.