.

.

29.1.2023

Ikea, Kukkatalo, kirppis…

 

Viikonlopun kaupunkikierros; Hurrikaani, Ikea, K-rauta, Kukkatalo, kirppis… Tämä oli ehkä kolmas kerta kun menin Ikeaan. Siellä on hauska katella niitä interiöörejä, en kiellä! Mutta koska aivoni toimivat niin, että kiinnitän huomiota epäolennaisuuksiin, niin Ikeassa ihastelin vain niitä huoneiden muka ”ikkunanäkymiä”! Ne oli tietenkin valotauluja, joiden päälle oli laitettu kuvia Tampereelta. Huisaa! Aloin heti miettiä millaisia maisemia haluaisin omille seinillemme ikkunoiksi… No ainakin Lielahden kartanon, Pispalan kesäaamuna, pohjalaistalon, lakeuden usvaisena kevätiltana, latoja, järvimaiseman juhannuksena muutaman mainitakseni! Harmi vaan, meillä ei ole tilaa seinillä yhdellekään valotaululle. Mutta tässä nyt niitä Ikean ikkunoita sitten.

Taidan olla ainut ihminen joka voi kävellä läpi Ikean yksi ostos kainalossaan, enkä edes kuolannut mitään muuta. Se yksi oli ergonomiatyyny Rosenskärm (olen muuten aina tähän asti lukenut sen näin: ”Rosenkräm” eli ruusuvoide ja aprikoinut miten se liittyy tyynyyn). Ostin sen koska poden aina tämän tuosta päänsärkyjä, jotka johtuvat niska mutkalla nukutuista öistä, eli oikeesti paskoista tyynyistä! Ja koska Tempur on toooosi kallis, päätin kokeilla Ikean versiota. Verrokkina hain saman tien Hurrikaanista kympillä toisen ergonomiatyynyn. Tarvitsenhan mökille sellaisen myös (mökillä vasta paskat tyynyt onkin!) Nyt on sitten Hurrikaanin tyyny testattu yhden yön ja mukavalta se tuntui! Vaikka vähän outo aluksi. Uni tuli kuitenkin hyvin ja nukuin kuin possu koko yön.

K-raudasta ja Kukkatalosta mukaan takertui pikkuruisia viherkasveja! (Kevät!!!) He ovat: Kääpiöbanaani, Viirivehka, Huonekumipuu ja Anopinkieli. Oih, Kukkataloon on aivan pakko palata!! Sinne jäi niin monta sööttiä viherkasvia ja NIIN ihania leikkokukkia myös! Kirpparille menin katsastamaan kukkaruukkutilannetta, sillä pian on se aika. Ainuttakaan vanhaa kukkaruukkua ei siellä ollut, mutta yhden sinertävän uudehkon kelpuutin. Oon aika nirso kukkaruukkujen suhteen, enkä tykkää monistakaan uusista. Tosin keramiikkakurssilla voisin ehkä tehdä jonkun kyllä.


4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Olikin pakko googlettaa tuo Ikean tyyny, minulla on samanlainen. Alkuun kyllä vaati totuttelua mutta on ihan paras kyllä kun nukun kuin ruumisarkussa. Hyvän ostoksen teit!

Onkohan tuo valotauluhomma suht uusi vai olenko kulkenut laput silmillä Ikeassa, täytyy kiinnittää asiaan huomiota kun käyn seuraavan kerran ^^

Thilda kirjoitti...

Jenni; Kiitti, hyvältä kyllä nyt tuntuu! Kylki- ja selkänukkujalle parhaat tyynyt. 😊
Mä kävin viimeks Ikeassa kai pari vuotta sitten ja sillon siä ei ollu mun mielestä noita valotauluikkunoita. Ne oli aivan huippuja! 😃 Johonkin ankeeseen huoneeseen sais vaikka minkä (vaihtuvankin) maiseman ”ikkunaksi”!

Jenni kirjoitti...

Valotauluikkuna voisi olla kiva omassa kodissakin, haluaisin ehdottomasti järvimaiseman. Olen aina asunut veden äärellä ja täällä nykyisessä kotikaupungissa ei vesistöjä liiemmin ole.

Thilda kirjoitti...

Jenni; No todella! Mun mielenmaisema ei ole järvi, mutta tykkään kyllä järvistä ja merestä. Jos olis monta valotaulumaisemaa, niin vesi olis yks elementti kyllä. 😊