.

.

18.1.2023

Paluu mökille


Lähdettiin eilen illalla töitten jälkeen sähköpakolaisiksi mökille joksikin aikaa. (Kunnes uusi sähkösopimus astuu voimaan.) Kotona laitettiin kaikki sähkönkulutus niin minimille, kuin ikinä voi; periaatteessa siellä on toiminnassa ainoastaan pannuhuone, yksi arkkupakastin ja yksi jääkaappipakastin. Vesisänky, kaikki muuntajat, soittimet, televisiot ja talvivalot otettiin pois töpselistä. Katotaan miten meidän nyt käy. Nähdään tunnin tarkkuudella sähkön kulutus aina edelliseltä päivältä ja jos se vieläkin on jossain korkeuksissa, niin sitten se on pakastimien syy!


Ihmeellistä nähdä aurinkoa pitkästä aikaa edes jostain pilviverhon takaa. Melkein kaikki lumi ehti sulaa, kunnes eilen saatiin noin yhden cm:n kerros valkeutta maisemaan. Tuuli on koko ajan aika kova ja ilma on kosteaa.


Jos pukisin sanoiksi inhokkisääni, niin se on juuri se, jota viime viikot on olleet; kovaa tuulta ja vesisadetta ilman auringon häivää, keskellä talvea. Se on pahempaa kuin syksyn musta märkyys, jota sentään osaa aina odottaa. Lumen lähteminen on jotenkin nujertavaa. Paluu mustaan, äääh.


Vaikka tottakai olen iloinen ja kiitollinen siitä, että saimme joulukuussa oikein monta reipasta lumipyryä ja kunnon pakkasiakin. Saimme hyvän joulusään ja talven tuntua just silloin kun sitä eniten kaipaa!


Mökillä otan rauhallisesti. Seurailen närhien ruokailemista, laittelen tulia takkaan ja jos oikein hirveästi innostun ja reipastun, niin teen pienen kävelylenkin. Vielä ei tunnu siltä.

Oikeastaan suunnittelen parhaillaan ravintolahaasteen listausta. Siis sitä kun minä ja jälkikasvu ramppaamme syömässä pitkän kaavan kautta aina jossakin Tampereen keskustan tuntuman ravintolassa. Aloitimme viime vuonna ravintolakäynnit ja niiden arvostelut täällä blogissakin. Tuli katsastettua Puisto, OnniJaLeo, sekä Sasor. Voisin käydä ravintoloissa vaikka joka ilta, mutta ei ole rahaa ihan siihen sentään. Listalta on poistunut ainakin Villisika, joka lopetti viime vuoden aikana. Uusia bongasin jo äsken netistä 17 kappaletta. Vaikuttaa mahdottomalta yhtälöltä, emme ikinä ehdi katsastaa tällä vauhdilla (kerran kuussa) kaikkia. Mietin vain sitä, että pitäiskö mennä ensin vanhoihin klassikkopaikkoihin, jotta tulis käytyä edes niissä, vai uusiin jotka voi lopettaa yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Toistaiseksi ollaan sompailtu mielen ja fiiliksen mukaan sinne tänne.


Ei kommentteja: