.

.

21.1.2023

Van Cleef & Arpels

 

Van Cleef & Arpels: California Reverie.

Tuoksu, jonka tilasin itselleni joululahjaksi kahden muun tuoksun kanssa. Fragrantica sanoo tästä tuoksusta näin, sen tuoksumaailmaa on valkoinen kukkaisuus, sitruksisuus, kukkaisuus, trooppisuus, mehiläisvahaisuus, raikkaus, hunajaisuus… ja tämän perusteella tein tilaukseni. Siinä viehätti etenkin trooppisuus, mehiläisvaha ja hunaja. Tuoksunuoteiksi mainitaan suurimmasta alkaen neroli, mandarin orange, jasmine sambac… lupaavaa! Kestoisuus on keskivertoa, eikä tuoksun vahvuus hyökkää kimppuun. Hyvä. Mutta tässä kohtaa olisi pitänyt hälytyskellojen kilahtaa, kun tuoksu on äänestetty hyvin vahvasti naisten tuoksuksi, sillä minähän pidän unisex-tuoksuista!

Ennestään omistan tältä merkiltä Ambre Imperial-tuoksun, joka on mielestäni tosi ihana! Sekin painoi vaakakupissa tilausta tehdessäni. Ja siksipä olikin suuri pettymys, kun nuuhkaisin tätä tuoksua ranteestani; alku oli hyvin kukkainen! Siis kukkainen, mitä hittoa?! Pahinta melkein, mitä parfyymimaailmassa voi olla. (Lukuunottamatta appelsiininkukka ja jasmiini!) Sellainen tätimäinen, vanhanaikaisen tympeä, vahva ja imelän tunkkainen kukkainen. Ihan kylmät väreet menee! Odotan tietysti alun haalistumista ja sitä, että loppu pelastaa kokonaisuuden. No ei varsinaisesti. Se kamala kukkaisuus kyllä häipyy, mutta mitään ihanaa ei tule tilalle. Ainoastaan siedettävä mehiläisvaha ja hunaja.

Tätä pystyy käyttämään, mutta mikään suosikki tämä ei nyt valitettavasti tosiaankaan ole. Hutiostos, täytyy myöntää! Säästelin pullon avaamista oikein joulun välipäiviin, että se olisi mukava uuden vuoden ylläri itselleni. Sellainen tulevan vuoden varalle tehty löydös. No hah hah. Joskus se vanhakin kissa iskee käpälänsä paskaan, ei voi mitään. Inhoan sitä, että Suomessa ei voi kävellä laajaan parfyymikauppaan testaamaan tuoksuja kunnolla. Täällä on niin pienet markkinat, pienet valikoimat ja vain yksi hyvin rajatulla valikoimalla varustettu parfyymikauppa muutaman marketin lisäksi. (Vai onko Helsingissä vielä joku?) Muistelen edelleen nautinnolla sitä, miten kerran löysin Tallinnasta upean ison parfyymikaupan, jossa sain ensiluokkaista palvelua ja jossa silmää räpäyttämättä maksoin monta sataa muutamasta ihanasta pullosta! Siitä on jo kauan, mutta kaipaan sinne koko ajan. Vinkatkaa, jos asia on muuttunut ja täällä on salaa joku ihana parfyymikauppa, josta en tiedä mitään!


3 kommenttia:

In Via kirjoitti...

Itse asiassa oli ennustettavissa, ettet tykkää California Reveriestä jos Ambre Imperial on suosikkejasi. California Riverie on mun ehdoton lempituoksu tällä hetkellä. Mielestäni ei sulla tule mitään ongelmaa päästä tästä hutiostoksesta eroon. Myyntiin vaan!

Thilda kirjoitti...

In Via; Kiitos kun tulit kommentoimaan! Ahaa, kiinnostava kuulla! Oletko kokeillut paljon tämän merkin tuoksuja? Ne kiinnostavat ja luulen, että siellä on edelleen monia ihania. 🥰
Tuo myyntiajatus ei itse asiassa tullut mieleeni, mutta hyvänen aika, sehän on tosiaankin aivan nappi ehdotus! 👍

In Via kirjoitti...

Joo, minulla on ollut testeri-pakkaus. On edelleen jossain, koska ihan kaikki sen tuoksut eivät napanneet lainkaan. Sieltä olen bongannut California Riverien ja Neroli Amaran. Ambre Imperial on tuoksumaailmansa takia lähellä Bois d'Iris:ä sanoisin. Iris on aavistuksen kevyempi kuin Imperial, sopii päiväkäyttöön paremmin. Se on myös aavistuksen naisellisempi.
Minulle joskus sattui käsiin Carolina Herreran Insignia. Ja se oli myös hyvin lähellä tuota Imperialia, mutta hieman kukkaisempaa.
Toisaalta, hajuvesi on aina henkilökohtainen asia. Se tuoksuu jokaisen nenään eri tavalla ja myös muuttuu iholla.
Tässä samalla on mun oma suosikkilistani, jossa hajuvesien lisäksi on muutakin alan tavaraa 🙂 https://viaperasperaadastra.com/2021/01/19/kuvankaunis-oma-kosmetiikan-suosikkilistani/
Niin, myyntiin vaan. Minä myyn ja ostan paljon kosmetiikkatuotteita, jotka kirjautuvat siihen hutiostokset-osastolle. Vähemmän menee suoraan roskiin.