.

.

9.1.2023

Keramiikkakurssi jatkuu loman jälkeen!


Tässäpä viime syksyn tuotoksista vihdoin osa. Tykkään noista kynttilänjaloista tosi paljon! Molemmat lasitteet toimii ja leima on kiva koristus muuten vähäeleisessä mallissa. Valkoinen on lempparini näistä kahdesta.
Talon seinämistä tuli kivat, vaikka tuo hölmö logiikkavirhe kaavan mittauksessa vähä häiritseekin. (Kapeaa seinämää ei tosiaan voi tehdä vaan kääntämällä kaavan reunoja sisäänpäin, koska katto on sit ihan eri kohdassa! En tajunnu tätä tunnilla.) Seinämiä sais olla kuitenkin enemmän, jotta niistä sais paremman kylänäkymän. Kaava on jäljellä, joten voin tehtailla niitä lisää. Tehdä pienemmät sivuaukot ja isommat ikkunat ja kokeilla erilaisia lasitteita.
Kuusikko odottaa valmiina koululla! Mulla on siitä suuret odotukset ja toivon, ettei se tällä kertaa oo kokenu kovia, kuten edellinen kuusikkoparka.Nämä lusikat on jo tässä vaiheessa huikeesti paremmat, kuin ensimmäinen haparoiva kokeilu. Nekin näen illalla valmiina ensi kertaa. Toivottavasti uuni teki lasitteesta just sellasen, ku ajattelin.


Pää on täynnä uusia ideoita ja suunnitelmia! Odotan tilipäivää ja tilaan välittömästi kasan omia lasitteita ja muuta hauskaa. Oon niin innoissani keramiikasta, että voisin notkua koululla vaikka joka päivä!


5 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Lusikat oliskin tosi kiva tehtävä, jonka lopputuloksilla olis mahdollisuuksia päätyä käyttöön :). (Tai mun tapauksessa eivät ainakaan veisi kaappien kätköissä yhtä paljon tilaa kuin muut tähänastiset tekeleet).

Talot, tai oikeammin varmaan niiden etujulkisivut vaan on ollut mullakin mielessä, muttei ole edennyt alustavan ajatuksen tasoa pidemmälle. Niistä voisi tehdä jonkun kivan seinälle laitettavankin jutun. Tai hyllylle ja niiden taakse sit jotkut valot. Siis hehhee, jos olis seinällä tilaa tai hylly jolle laittaa :).

Meillä jatkuu kurssi vasta ensi viikolla ja siihen mennessä pitäis keksiä mitä uutta kokeilisin. Vanhojen raakapoltosta tulleiden jatkaminen ei paljon kiinnostele, kun on vähän niinkuin "menneen talven lumia".

Annukka kirjoitti...

Unohtui sanoa, että sun valkoiset lasitukset näyttää mun(kin) silmään kivalla tavalla epätasaisilta. (Itselle oli alkuun vaikea hyväksyä, että valkoinen ei ole valkoinen, eikä siitä saa niin tasaista kuin haluaisin).

Thilda kirjoitti...

Annukka; Kiitti!
Samaa täällä mietin, että onko taloriville tilaa missään… ois kiva jos se olis pitkä ja sen takana joku valo, mutta kun kaikki paikat on ihan tukossa tavaraa. Mun pitäis nyt tänään keksiä mitä alan tekeen. Tai oikeestaan mieheltä tulikin jo pieni venetilaus, 6cm pituinen tuulilasivene…
Tosin, jotta ehtisin tekeen kaikki mitä oon ”listalle” haalinu päässäni, niin joka kerta pitäis saada varmaan 5 työtä valmiiks, eli mahdotonta. Ja mihin nekin kaikki sais sopiin. Äääääh 🤦‍♀️

Arkisin | jenni kirjoitti...

Siis miten ihmeessä saat näistä niin siistejä ja sileitä, kysyy rähmäkäpälä -76? Todella hienoja 🤍

Thilda kirjoitti...

Jenni; 😳 Kun just oon miettiny, että miten muiden työt on niin sileitä ja siistejä… 😄
Ainoo mitä mä oon tehny näille, on että työkaluna on vanha metallikahvainen ruokailuveitsi, jolla on hyvä muotoilla ja silottaa. Tosin eilen ryhdyin käyttään loppuvaiheessa vesikippoa apuna ja kastaan hammaslääkärin työkalua (niitä joissa on piikki toises pääs ja pallo toises pääs) veteen ja sit taas on helppo silottaa vaikka työ olis muuten vähän kuivahtanu. En tiedä onko oikee menetelmä 🤦‍♀️
Ja mitä lasitteisiin tulee, niin ne nyt elää omaa elämäänsä! 🙄🙄