.

.

23.1.2024

Fyssarilla ja uimahallissa

 

Olin tässä eilen taas fyssarilla. Selkeesti kroppa ei ole ollenkaan niin jumissa kuin vaikkapa kaks viikkoa sitten. Tai no, onnistuin saamaan oikeaan leukaniveleeni päiväkausiksi jonkun ihmeen toljahduksen, niin että joka kerta kun laitoi suun kiinni, leuasta kuului aikamoinen ääni ja samalla vähän sattui. Että jos selkä ei olekaan jumissa enää niin paljon, niin nyt on leuka! Onneksi se on hellittänyt jo selkeesti ja nyt rutisee ja paukkuu vain ajoittain. Taas tuli kyllä mukava käsittely selälle ja jaloille ja käsille. Pidän fyssarilla käynnistä ja saan siitä jotenkin aina pontta kuntoutumiseeni.

No, fyssarin jälkeen suuntasin jälkikasvun kanssa uimahalliin, jossa en olekaan käynyt ehkä vuoteen! Pidän aika paljon Pyynikin uimahallista ja nyt siellä oli jopa uusi poreallas, jota tietysti piti testailla useaan kertaan. Täytyy sanoa, että se taisikin olla ensimmäinen poreallaslojumiseni ikinä. No jaa, ei hassumpaa! Jonkun verran jaksoin uida (ehkä 15 metriä) ja kävellä vedessä ja heilutella raajoja räsynukkemaisesti. Ja huomashan sen sitten, kun nousi altaasta, että voimat oli huvenneet siinäkin jo aika hyvin.

Eniten tykkään kuitenkin notkua saunassa. No Pyynikillähän on kaksi saunaa, iso ja pieni. Menimme summanmutikassa ensin isoon saunaan ja istuimme siellä mukavasti lämpöisessä jonkun aikaa. Kunnes ovesta punkes sisään pari mammaa, jotka asettui kiukaan viereen (alarm!) ja eipä aikaakaan, kun toinen heistä alkoi viskoa vettä kiukaalle. Kolmen kauhallisen jälkeen sanoin hänelle, että äläpä heitä enempää, mulla on huono olo kovassa löylyssä. Mamma narahti jotain ’njaaa…’ ja sitten alkoi ohjeistaa, että tuo toinen sauna on matalamman lämmön sauna. Ai jaa? No menenpä sinne sitten ensi kerralla, vastasin siihen. Ja taas alkoi löylyn heitto! Oli pakko poistua kesken, sillä jaksaminen tosiaankin valui johonkin lauteiden alle. Siirryimme pikkusaunaan ja totesimme, että sepä vasta kuuma paikka on!! Sitä paitsi missään uimahallin ohjeistuksissa ei ollut mainintaa siitä, että joku sauna olisi toista viileämpi. Siis ihan mammelin omaa keksintöä koko juttu, jotta voi kiskoa kiukaalle kuutioittain vettä. Yleensä julkisissa saunoissa sitä paitsi kysytään muilta, että voiko heittää löylyä, mutta täällä kukaa kyselly mitää. Mammaterrori vallalla, enkä oikeen tykänny. Jälkikasvu sanoikin hänelle tiukan palautteen ja hyvä niin. 


4 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Voi ei noita hulluja löylynheittäjiä, mä olisin pyörtynyt ^_^

Taija-Tiia kirjoitti...

Apua, en itsekään kestä kovia löylyjä ja se huono olo saattaa yllättää sekunnissa :( olipa itsekästä meininkiä!

Thilda kirjoitti...

Jenni; No niinpä! Ärsyttää näin jälkeenpäin! 🤨

Thilda kirjoitti...

Taija-Tiina; No niin saattaa! Ja etenkin mulla menee voimat ihan arvaamattomasti pienestäkin. 😬