.

.

13.1.2024

Toiveet toteutuu

 

Oot ehkä kuullukin sellasen sanonnan, että ”varo mitä toivot, se voi toteutua.” No ekanahan ajattelis, että kiva kiva, ja että mitä varomista siinä muka on. Mutta jos toivoo vaikka uutta keittiötä, voi iskeä vesivahinko, ja sitä rataa. Se hinta sille toteutumiselle on siis rankempi kuin alkuperäinen viaton toive. Kaikella on siis hintansa.


No, mulle kävi näin. Ja tää on siis ehkä pienin esimerkki siitä mitä voi tapahtua - onneksi! Olin keittämässä teetä ja otin yläkaapista jotain, just siinä teenkeittoareenan yläpuolella. Mulla on siinä keittiön sivutasolla siis paitsi vedenkeitin, niin myös esim blenderin lasinen kannu, valurautainen teekannu, kolme mun lempimukia, (ja mä oon siis tosi tarkka mukeista, sillä inhoan syvästi sellasia perusmukeja!) ja pari keraamista teepussin alustaa. On myös sokerikko ja pari omaa keramiikkalusikkaa. Samalla kun otin kaapista teepakettia, viereisen teepaketin päällä oleva pieni lasipurkki luiskahti pöytätasolle. En tajua miks oon laittanu sen ees siihen, no mutta siinä se nyt vaan oli. Sekunnin sadasosan ajaksi maailma melkein pysähtyi ja ehdin melkein ajatella, että no niin, nyt tuli tuhoa! Sit aloin jännittyneenä katella esineitä, että mitä hajos. No arvatkaa! Ainut joka meni ihan päreiksi, oli mun ite keramiikkatunnilla tekemistä lusikoista se kaikkein ensimmäisin ja rumin, se jonka olin meinannu jo joitakin kertoja heittää roskiin muutenkin. Se on liian huonosti viimeistelty ja inhosin sitä koko ajan. Ja miettikääs, edes se tippunu lasipurkki ei hajonnu tässä rytinässä. Huh heijaa! Ei olis voinu paremmin käydä. Kyllä kantsii miettiä toiveet hyvin tarkkaan taikka olla toivomatta ollenkaan, jos on epävarma siitä, millä hinnalla toive toteutuu.

Kuva ei liity mitenkään tapaukseen, mutta onpahan kuva, koska kuva pitää olla! Liotan siinä kukkaruukkua alumiinikattilassa ja etana on huomannu siinä hauskan kiipeilypaikan. Sielä jossain kattilan pohjalla tais olla myös sammakon poikanen ja odotin kameran kanssa jännityksellä, että hyökkääkö se etanan kimppuun. Oma luontodokkari olis niin magee! No ei hyökänny, mokoma mamis, vaikka melkein työnsin ne kasvokkain. Luonnon peukaloimisesta ei koidu ikinä mitään toivottua näköjään.


9 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Voi pientä lusikkaa. Tuli vähän surku, kun ajattelin että jos lusikoilla olis tunteet, se olis ehkä saattanut vaistota, ettei ollut tekijänsä suuri suosikki. Ja ehkä siksi päätti itse päättää päivänsä kohtalokkaasti, mutta tyylikkäästi niin ettei ympärilläolevat vahingoitu.

(Tää on näitä vilkkaan mielikuvituksen huonoja puolia).

Olen ollut taas sen verran pitkään kiinni muissa hommissa, etten enää muista olenko toivottanut sulle edeltäjäänsä parempaa tätä vuotta vai en, mutta toivotan joka tapauksessa <3.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt oli kyllä melkonen onnenkantamoinen sulla!! Muta hyvä noin 😃 ja nyt sun ei tartte ite hävittää sitä sun mielestä rumaa lusikkaa omantunnon tuskissaan vaan saat hävittää sen kun se meni rikki👌🏻
-Anu

Arkisin | jenni kirjoitti...

Voi ei, lusikkaparka! Oliko se sellainen vähän rujon näköinen yksilö joka oli kyllä lempaprini? Onneksi ei muuta mennyt rikki ♡

Arkisin | jenni kirjoitti...

lempparini siis

Thilda kirjoitti...

Annukka; 😄 Voooooiii, pikku lusu! Sait mutkin miettiin samaa! No, aina ei voi voittaa…
Kiitos! ❤️ Toivotan myös sulle ihastuttavaa tätä vuotta!

Thilda kirjoitti...

Anu; No todella! Vaaravyöhykkeellä oli esim Tarton museosta ostettu keramiikkamuki… 😬 Ja englantilaista Pomona-sarjaa, jonka tuotanto lopetettiin jo joskus yli 15 vuotta sitten. Ym ym. Lusikan osat meni saman tien roskiin! Mystisesti vaan suurin osa varresta huikkui tietymättömiin. 😲 Joku päivä ne sit tulee esiin jonkun purnukan takaa ilkkuen ja riekkuen.

Thilda kirjoitti...

Jenni; En tiedä, sillä suurin osa niistä viidestä oli ”vähän” rujon näkösiä… 😄

Mannaryyni kirjoitti...

Kävipä melkoinen onni onnettomuudessa. Olen iloinen puolestasi 😊

Suloinen kuva. Tulee ikävä kesää sitä katsellessa ❤️

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; No niinpä!! 😂 Kiitos! 🥰