.

.

18.10.2023

Joululehdet - apua!

 

Koska täällä pitää ajatella vesivahinkorempan takia miten tämän huonekalukarusellin järjestelee, jotta evakkoon tuodut huonekalut saa jotenkin mahtumaan jonnekin, päätin kurkata Matildan kapioarkkuun. Se on hankalassa paikassa olohuoneen ovensuussa ja päätin siirtää sen ruokapöydän alle turvaan. Siksi se piti siis ensin tyhjätä, jotta se ei ole siirrettäessä niin painava. Ja sen sisällä oli joululehtiä! No se ei tietysti ollu mulle mikään yllätys, koska siellä on niiden paikka, mutta se määrä oli vähän ahdistava!


Tässä yläkuvassa on kahdessa pinossa joululehtiä aina 1990-luvulta lähtien. Voi ahdistus! Mähän rakastan joulua ja selailen joululehtiä joka joulukuu, mutta tätä määrää ei edes jaksa selata läpi. Ensimmäistä kertaa päähän pälkähti ajatus, että voiskohan niistä poistaa osan? Ja koska olen ihme nysvääjä, aloin sitten siinä kaiken kiireen keskellä ihan rauhassa selata lehtiä yksi toisensa jälkeen. Melko äkkiä olin onneksi kuitenkin selannut jokaisen lehden läpi ja läjittänyt ne sen mukaan, saanko niistä sellaisen mukavan joulufiiliksen vai onko ne vaan vähä tylsiä ”menettelee”-joululehtiä.


Yllätys itselleni oli valtava, kun poistopinosta muodostui näin valtava (alakuva) ja kaiken lisäksi poistaminen oli ihan helppoa! Säästöön jäi vielä sellaisiakin, jotka ei muuten puhuttele, mutta niissä on joku hyvä resepti, eli kun joulukuussa vielä selaan lehtiä uudelleen, osa poistuu vielä niistäkin. Reseptit talletan toki ensin reseptivihkoon. Tuo poistopino oli siis yli kolmannes kokonaismäärästä, enkä olis ikinä arvannut kykeneväni siihen! Aluksi pidin tavoitteena poistaa neljänneksen ja näin siinä sitten kävi! Oon niin ylpee itestäni! Onkos sulla joululehtiä? Säilötkö niitä vai tuleeko joka joulu uudet ja heität vanhat pois? Olis kiva kuulla teidän suhdetta tälläseen asiaan. Mun tavarasuhde hipoo sairautta, mutta mulla on aika vahva parantumisfiilis tällä hetkellä. Se on parhautta!


8 kommenttia:

Wilumiina kirjoitti...

Ei ole joululehtiä mutta ruuanalaitto/leipominen ja puutarha.
Nyt olen myös ahjerasti poistanut niitä.
Minulle tulee joka syksy ahdistus tavaramäärästä sisällä kun siirryn puutarhasta sisäilyyn.
Huomenna alkaa 2 viikon kirppispöytä- jakso ja tänään hinnoittelu.
Ihanaa että saamme tavaraa kiertoon.

Anonyymi kirjoitti...

Jonkin verran joululehtiä, mutta enemmän puutarha-, koira-, kissa- ja tiedelehtiä, jopa vanhoja seinäkalentereita, kun niissä on niin ihanat kuvat. Nyt olen saanut koire- ja kissaharrastuksen vähenemisen myötä hävitettyä alan lehtiä edes jonkin verran.

t. Anonyymi emäntä

Thilda kirjoitti...

Wilumiina; Aika monelle lehdet on kyllä vähä sellanen kompastuskivi. Jossain vaiheessa huomaa, että niitä on tolkuton määrä. Hyvä kun olet päässyt poistomoodiin! Se on jotenkin vapauttavaa, ettei tarvii raahata niin paljon perässään.
Pidän sun kirppistelylle peukkuja!! 😃

Thilda kirjoitti...

Anonyymi emäntä; Sinäpä mainitsit vanhat kalenterit! Huh, niitäkin on! Ainut keino käyttää niitä järkevästi, on vuorata mökillä huussin seinät kalenterikuvilla. Muutenhan niille ei ikinä tule tehtyä mitään! Voi meitä. 😄

Severus kirjoitti...

Mitä meinaat tehdä tuolle lehtikasalle mitä et tarvitse? Meinaam että jos ajattelet myydä, niin täällä oia ostaja 😀

Thilda kirjoitti...

Severus; Itse asiassa jälkikasvu oli kiinnostunut ottamaan pinon. 😄 Ja Sjödenit. Mutta päästävedettävä sänky ois vielä ilman kotia. 😊

Severus kirjoitti...

Valitettavasti semmonen ei meidän kotiin mahdu 😆 rakastan yli kaiken vanhoja joululehtiä ja ajattelin että mulla on niitä paljon, mutta ei niitä ihan noun paljon ole

Thilda kirjoitti...

Severus; Näin arvelinkin. 😊
Mä en käsitä itseäni! 🤦‍♀️🤦‍♀️