.

.

20.10.2023

Lokakuista arkea


Minulta on kysytty viime päivinä paljon, että miten voin. Kiitos kysymästä, voin itse asiassa yllättävän hyvin! Neuropatiakin on hellittänyt viimeisen hyökkäyksensä ja oikeastaan ainut ero normaaliin on hengästyminen ja yleinen väsyminen aika helposti. En juurikaan käy ulkona, vaikka ehkä pitäisi. Mutta olen jaksanut tehdä ruokaa, suunnitella sisustusta ja poistoja, kanniskella tavaroita, jopa huonekaluja. Kantamiskieltohan poistui jo syyskuun alussa.


Iltaisin ahmin japanilaisia juttuja. Vähän japanilaista filosofiaa ja ajatusmaailmaa, sitä miten he kunnioittavat toisia ihmisiä, tapoja, esineitä, tekemistä. Mietin miten soveltaisin (ja useassa kohdassa sovellankin jo) sitä omaan elämääni. Japanilainen uskonnollis-filosofinen ajatusmaailma on minusta kiehtova; he elävät monen uskonnon arkea. Syntymäjuhla, häät, hautajaiset voidaan kaikki juhlia eri uskonnon rituaalien mukaan. He eivät vaikuta tiukkapipoilta. En tiedä riitelevätkö he somessa, niin kuin monet muut (ehkäpä), mutta heistä on fiksua kuunnella ja antaa toiselle tilaa, vaikka olisivat aivan eri mieltä asioista. Sellaista kaipaisin esimerkiksi politiikkaan ja moneen muuhun tilanteeseen. Entä jos elokapinalaiset toteaisivat, että sinulla autoilija on varmasti tosi hyvä syy ajaa tässä, minä lähden opiskelemaan, jotta voimme tulevaisuudessa tehdä tieteen kautta paremman maailman?


Tämän päivän aloitin käymällä läpi kaikki seitsemän joulukeittokirjaani. Ajattelin, että niissä voisi olla poistovaraa, mutta eipäs ollutkaan. Ne kaikki olivat edelleen yhtä kiinnostavia kuin aina ennenkin. Säilöntäkirjat kävin myös läpi, eikä niissäkään ollut nokan koputtamista. Ajattelin vielä vähän silmäillä kriittisesti konttorin kirjahyllyn keittokirjoja ja sitten raivautua henkarikaapin takimmaisen tangon vaatteisiin. Ne vaatteet olen laittanut johonkin ihmeelliseen odotustilaan, enkä käytä niitä ollenkaan. Voi olla mielenkiintoisia löytöjä luvassa ja mahdollisesti poistoja riemullinen määrä. Komeroon olisi joka tapauksessa hyvä saada tilaa, jotta saan tyhjättyä konttorin liinavaatekaapiston. Sanomattakin on selvää, että käyn niitäkin kriittisesti läpi.


Ei kommentteja: