.

.

7.10.2023

Oireitten hiipiminen

 

Tultiin eilen illalla mökille. Ekat oireet alkoi taas hiipiä iholle. Ensin käsien (ranteesta sormenpäihin) kuumotus, poskien kuumotus ja punotus, ummetus, makumuutokset. Neuropatia sen sijaan vähenee koko ajan! Ostin kaupasta kreikkalaista salaattia (onneks vaan ihan pikkukipon), mutta huomasin heti, että se maistuu pahalta. Takassa paistettu grillimakkara sitä vastoin maistui hyvältä ja kananreisi. Vichyä ja appelsiinituotteita en yritäkään kokeilla.


Koska mun lämmönsäätelykyly on aika sekaisin, niin en huomannut ollenkaan illalla, että mökissä oli niinkin kylmä kuin oli, eli 10 astetta. Luulin, että on vähintään 16 astetta ja istuin ihan rauhassa pöydän ääressä (tosin vahvasti kerrospukeutuneena, kuten nykyään aina) kunnes katottiin mittaria ja viileähän täällä oli. Sähkön kalleuden takia ei laitettu ollenkaan sähköpattereita päälle, vaan sytytettiin muutama tuikku ja laitettiin takkaan tulet. Yöhän mennessä saavutettiin noin 20 asteen mukava lämpötila. Onneksi meidän mökki on matala ja pieni, niin lämpö ei karkaa kovin ylös, vaikka onkin katon rajassa. Ihmettelen välillä nykybuunia rakentaa korkeita huonetiloja, sillä sinnehän se lämpö ekana menee ja sitten pitää lämmittää enemmän ja enemmän, jotta alhaallakin pysyy lämpö. Minä viihdyn pesämäisissä pienissä tiloissa. Ei mitään ”open space”- juttuja mulle kiitos, vaan selkeet huoneet.


Fulphila-piikistä ei yllätys yllätys tullut ollenkaan luusärkyjä (vielä), mutta tottelin hoitajan ohjetta ja otin vahvan panadolin ”etunenässä” yöksi. Ja sitten otin elämäni ekan unilääkkeen, josta farmaseutti sanoi, että tällä sä nukahdat puolessa tunnissa ja nukut kahdeksan tuntia! No nukahdin alle tunnissa ja heräsin yöllä ehkä tunniksi ja sit nukuin vielä aamuun. Ehkäpä yhteensä seittemän tuntia. Mutta parempi sekin kuin tunnin parin pätkiä. Joten virkeitä ollaan.


Ulkona on satanut illalla, yöllä ja edelleen, joten luulen, että tästä tulee semmonen mökissä möllöttämis- viikonloppu, joka ei kyllä mua ainakaan yhtään haittaa. Mä oon luonnostani oivallinen möllöttäjä. Möllötelkäähän omissa pesissänne mukavasti tekin!


4 kommenttia:

Mannaryyni kirjoitti...

Kiitos, mukavaa möllöttelyä sinnekin. Pihalla tulee taivaan täydeltä räntää. On epätodellinen olo, eihän tästä nyt pitkä aika ole, kun oli vielä ihan kesäiset lämpötilat...

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; No ohhoh!! 😮 Katoin et tääläkin uhattiin huomiselle räntää… ihan epätodellista!
Möllötys sopii tähän hetkeen siis. 😊

Joululainen kirjoitti...

Täällä on kans tullut vettä ja illalla räntäkin hetken ropisi. Ja tuulee niin, että pelottaa vanhojen mäntyjen puolesta! 💨 Möllöttämistä ollur kyllä viime viikot. Pitäisi aktivoitua liikkumaan, vaikka koleaa onkin🚶🏻‍♀️Haravahommiin ainakin pitää ryhtyä, kunhan olisi edes hetken kuivaa. 🧹

Toivottavasti oireesi pian hellittävät!🤞🏻Hyvä, että unitropissa oli tehoa! 😴

Thilda kirjoitti...

Joululainen; No vettä on kyllä ripsinyt oikeen olan takaa! Mä kans mökillä mietin, että mikä vanha koivu ehkä nyt kaatuu, kun sähkötkin meni ja tuuli oli tosi kovaa.

Uh, liikkuminen on hyväksi, mutta täällä ei jaksa. Ilmeisesti sytojen jälkeen tulee aina väsähdys joksikin aikaa. Onneksi nukkuminen on nyt ok, lääkkeiden ansiosta! 💪