.

.

30.10.2023

Aika kurja yö takana

 

Kaikki meni kohtuullisesti aina eilisiltaan saakka. Siksi en ottanut särkylääkettäkään luusärkyihin (kun niitä ei oikeastaan ollut), en unilääkettä (kun olin jo valmiiksi tosi väsynyt), enkä kauheasti varautunut muutenkaan kurjaan yöhön. Vaan sepä sitten tuli ihan ryminällä. Aluksi olin nukkumaan mennessä kuumissani, joten vähensin vaatetta ja käpristyin vaan peiton alle. No, arvaahan sen, että sitten piti taistella kylmyyttä vastaan! Meni hyvä tovi, ennen kuin jaksoin pukea pipon ja pörrösukat ja niin edelleen uudelleen päälleni. Yökötysoireita voi tulla myös yöllä, joten koetin kaapia peittoa pois kaulalta, koska kaikki pienikin kangas häiritsee aika paljon kaulan seutuvilla. No sitten alkoi tulla niitä hemmetin luusärkyjäkin. Reisiluihin ja lantioon, sillä tavalla aaltoillen ja vatvoen. En jaksanut ottaa lääkettä siltikään, kun ajattelin, että kyllä se siitä, kunhan nukahdan. Vaan unikin temppuili ja sain nukuttua vaan ihmeellistä kevyttä unenriekaletta koko yön. Lopulta näiden oireitten kanssa taukkaillessa tuli vielä vatsakipuja, kun suoli alkoi toimia ummetuspäivien jälkeen. Siis niin Great!!


Aamulla jaksoin viimein hapuilla kipulääkkeen kitusiini ja odotin puolisen tuntia sen vaikutusta, joka sitten kestikin noin tunnin. Ihan uskomatonta, miten tympeetä odotella lääkkeen vaikutusta ja lopulta huomata, että koko pirun tabletti on aika yhdentekevä. Vaikka sen pitäis olla ”kovaan kipuun”! Turhauttavaa. Yleensä nämä maanantai- ja tiistaipäivät on pahimmat torstaina otetun syton jälkeen. Mutta vähä epäreilulta tuntuu, että joku sanoi viimeksikin sytohuoneessa, että ei hänellä ole ollut juuri mitään oireita. Ja toisaalta joillakin on paljon pahempiakin oireita kuin mulla, elikkä jossain keskimaastossa tässä ollaan. Hiisi vieköön!


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voin niin samaistua, koska kokenut tuo saman. Tosin minulla ei ollut vielä sitä särkylääkereseptiä ja totesin, ettei maksimiannos buranaa ja panadolia auttanut yhtään. Sain sitten seuraavaksi yöksi vahvempaa rohtoa, ja toiveikkaasti otin pillerin. Luvattua apua sai odottaa, ja kun se vihdoin tuli, se alkoi melkein saman tein hiipua ja tunnin päästä vaikutus oli pois. Sillä öisellä kipuilujen hetkellä se, että muutaman päivän kuluttua helpottaa, ei välttämättä lohduta - vai jos sittenkin pikkuisen?

t. anonyymi emäntä

Mannaryyni kirjoitti...

Kuinka kurjaa. Osanottoni sinne kurjan yön johdosta. Parempia uni toivon - ja toivottelen tuleville öille ❤️

Thilda kirjoitti...

Anonyymi emäntä; Se on kyllä kummallista! Sairaalassa kuitenkin sai ihan tehokkaat lääkkeet koko ajan. Eivät uskalla antaa niitä kotiin, ettei kansa heilu pitkin maita ja mantuja ihan pyörryksissä. Niin ärsyttävää!

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; Kiitos! Nyt oli parempi yö ja jatkossa en kyllä himmaile unilääkkeen kanssa, pahus vie!

Wilumiina kirjoitti...

45 vuotta migreeniä sairastettu ja vielä ei näy tunnelin päässä valoa että päänsäryt ym loppuis..
Vain otettu lääke auttaa ja itse olen opetellut ottamaan lääkkeet ajoissa enkä panttaamaan.
Vaikka kurjalta välillä tuntuu vetäistä kourallista kipulääkkeitä + täsmät niin kipujen kanssa oleminen on nykyään minulle sietämätöntä.
Kivut vaikuttaa myös paljon mielialaan ja se taas muuhun aktiivisuuteen.
Nyt kun ollut muutamia viikkoja kivuton niin kyllä arkipyörii kivasti.
Toivotan sinulle kivuttomia aikoja.

Thilda kirjoitti...

Wilumiina; No huh huh, migreeni on aivan kauheeta! Mulla on ollu kans, mutta ei kovin tiuhasti, eikä enää pariin vuoteen ainakaan. Oot kyllä niin oikeessa noista lääkkeistä! Kauheeta kantapää edellä puuhun menoa (😂) täällä, mutta ehkä vielä opin minäkin.
Kiitos! Hyvää viikonloppua! 😊