.

.

20.10.2021

Pimeysankeus ja ensilumi




Eilen en melkein uskonut silmiäni, kun illalla lähdin ulos; satoi isoja lumihiutaleita hiljalleen taivaan täydeltä! Se maailman ankein ajan ja paikan combo; lokakuinen lakeuden musta kynnöspeltomaisema, väistyi kauniisti melkein jouluisiin fiiliksiin. Lumi jäi maahan ja kertyi lopulta parin-kolmen sentin kerrokseksi. Aamulla herätessä tuuli oli myrskyisä ja taivaalta ropisi vettä. Lunta on enää joissakin suojaisissa paikoissa hitusen. Miten paljon piristystä ja hyvää mieltä hetkellinen pieni lumisade voikaan tuoda mukanaan tähän pimeään vuodenaikaan!






 

2 kommenttia:

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Täällä on satanut lunta ihan koko päivän ja sataa edelleen. Talvi tuntuu tuleen yhdessä päivässä. Minäkin otin kynttilät esille. Huomenna laitan kausivalot :)

Thilda kirjoitti...

Tarja; Anteeksi, kun vastaamiseni kesti näin kauan! Lumisade on ihanaa ja hämmentävää. Kun jotenkin ei miellä vielä talvea, vaikka ainahan se lokakuussa ekoja kertoja satelee. Mutta rakastan lumisadetta ja valkoista maata! Ja kynttilöitä. :) Kausivalot on yksi asia, josta nykyajassa pidän ihan hirveästi! Lapsuudessani oli vain ne sisä- ja ulkokuusen valot ja mahdollisesti yksi kynttelikkö ikkunalla. Nykyään rajoja ei ole ja kukin voi valaista kotiaan koska haluaa ja miten överisti tai tyylikkäästi haluaa! Ihanaa!