.

.

14.10.2021

Pentikin museossa Posiolla




Tähän hetkeen haluan näyttää millainen paikka on Pentikin museo Posiolla, tai oikeastaan Kulttuurikeskus! Satuimme kerran ajelemaan siellä päin ja ohimennen hoksasin, että tuohan kiinnostaisi nähdä lähempää. Olen melko kauan tykännyt Pentikin astioista ja tekstiileistä ja nyt sain nähdä itse pääkallopaikan!

Ensinnäkin museo on uskomattoman suuri kooltaan ja laaja aihepiiriltään. Sinne on kerätty monenlaista vanhaa tavaraa, kuten kuvista näkee, sekä tietysti museoitu itse Pentikin tuotteiden historia. Kun luuli kiertäneensä jo kaiken, alakerrassa oli vielä upea kahvikuppimuseo! Lisäksi täältä löytyy myös Pentikin kauppa, luonnollisesti.

Ulkona voi katsella mitä kiinnostavinta Pentik-mosaiikkia erään rakennuksen seinässä ja sitten on vielä taidehalli, josta kuvissa "kivet" ja kevyesti sateleva valkoisuus. Suosittelen, jos olet siellä päin liikkeellä, olet ihastunut Pentikin tuotemaailmaan tai jos haluat muuten vain nähdä laajan, kiinnostavan ja hyvin hoidetun museon! (Ja sehän ei ole itsestäänselvyys, edes Suomessa, että museo olisi hyvin hoidettu!)
















P.S. Kuvissa on vain hyvin pieni raapaisu siitä kaikesta mitä tuo paikka esittelee! Olen aika museokriittinen monellakin tavalla, mutta tämä paikka nousi lempimuseoideni listalle monipuolisuudellaan ja kiinnostavuudellaan.


 

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Waaauuu! Joskus vielä minäkin pääsen katsomaan!

Thilda kirjoitti...

Vilukissi; :D Joo, lämmin suositus! Mäkään en ees tienny koko paikasta, ennenkuin osuttiin kohdalle. :)