.

.

15.9.2023

2. Sytostaatin jälkeinen päivä

 

Eilen Dosetakselin ja Karboplatiinin tiputuksesta ei tullu mitään oireita. Ehkä hetkeksi aivan pieni väsähdys, mutta ei mitään edelliskerran totaaliseen uuvahdukseen verrattuna! Tiputus tuntuu toki kädessä kylmältä, koska huoneenlämpöinen tiputusneste on aina kylmempi kuin oma ruumiinlämpö, mutta se ei ole edes mitenkään epämiellyttävää. Mulle tuotiin tuopillinen jäämurskaa syötäväksi sen tiputuksen aikana, koska suun kylmänä pitäminen estää tuosta sytosta aiheutuvaa suun limakalvojen kipua ja kuivumista. Kanyylin pistäminen meni oikein hienosti ja mun mielialat oli aivan tasalaatuset. Ei siis ollenkaan huono päivä, se eilinen.


Illallakaan ei tullu mitää uusia oireita. Ainoostaan ne vanhat neuropatiat tuntuu vähä jalkapohjissa edelleen. Yöllä uni oli taas enemmän katkolla, koska nyt taas kuurina syötävä kortisoni aiheuttaa unettomuutta ja melatoniini ei täysin sitä kumoa. Nukuin kyllä, mutta nukahdin myöhemmin kuin tavallisesti ja valvoin keskellä yötä ehkä puolitoista tuntia. Onneksi aamu meni pitemmäksi unten mailla.


Iltapäivällä pitää pistää taas Fulphila-piikki (eli se valkosolukasvutekijä) ja siitä odotan oireita elikkä niitä luusärkyjä. Tosin sytohoitaja sanoi eilen, että yleensä ne oireet on pahimmat ekalla kerralla ja se olis kyllä tosi mahtavaa!! Aion napata lääkettä heti ajoissa, enkä odottele seuraavaan päivään kuten viimeksi. Siksi se yökin oli kauhea viimeks. Selvästi tää uus syto sopii mulle paljo paremmin kuin edellinen. Siitä oon tosi iloinen! Ja tiistaisten verikokeitten perusteella mun syöpäantigeeniarvo on suorastaan romahtanut kohti normaalia lukemaa! Heinäkuun alussa se oli 1649, kun normaaliarvo pitäis olla jotain alle 35. Nyt se oli mulla 79. Paljon hyviä asioita siis!

 

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa että uusi syto sopii paremmin ja tuo markkeriarvo on romahtanut. Toivottavasti pääset mahdollisimman vähillä sivuvaikutuksilla. Hyvää viikonloppua💕. Sari

Thilda kirjoitti...

Sari; Kiitos!! 🥰
Niin on! Mutta vielä vähän jännittää se piikki ja tulevat vuorokaudet. Mutta kaiken kaikkiaan mun perusolo on kyllä ollut hyvä monia päiviä (toisin kuin ekaa sytoa edeltävät; jolloin olin yhden päivän kunnossa leikkausjuttujen jälkeen ennen sytoa) että ehkä sekin on yks hyvä tekijä tähän soppaan. 😊

Arkisin | jenni kirjoitti...

Kiva kuulla että tämä uusi sytostaatti sopii sinulle paremmin <3

Joululainen kirjoitti...

Hienoa, että vointi on parempi tällä kertaa! Toivotaan niin tulevinakin päivinä! 🤞🏻

Tuo kortisonihan taitaa olla sellainen ”boisteri”, ettei ihme, jos valvottaa.

Hyvää viikonloppua! 🌸 Aurinko ainakin täällä paistelee viilenevästä säästä huolimatta. ☀️

Mannaryyni kirjoitti...

Olipa kiva lukea, että tämä syto oli soveliaampi. Hyvältä kuulosti myös tuo markkeriarvon romahtaminen 😊

Thilda kirjoitti...

Jenni; No niin on! Nyt on vahvasti sellanen tunne, että kyllä tämä tästä! 💪😃

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Kiitti! On kyllä hyvä fiilis edelleen. 😊 Onneks kortisoni loppuu kohta. Huomenna aamulla viimenen pilleri.
Samoin hyvää viikonloppua sullekin! ❤️

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; Joo, oikein mahtavaa! 🥰

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kyllä ihana lukea täältä tällaisia uutisia❤️ Jospa kaikki jatkuis näin 👍🏻
T. Anu

Thilda kirjoitti...

Anu; Nooo… ei jatkunut. Elämä on vuoristorataa, etenkin nyt.