.

.

8.9.2023

Miten tästä eteenpäin

 

Joku käänne on tapahtunu suunnilleen tässä viikon sisällä. Oon alkanu miettiä ensi kevättä ja kesää, pohtinu keiden kanssa meen kahvilaan pitkästä aikaa, mihin matkustan, mitä ravintoloita testaan, millasia hiusmalleja kokeilen, mitä hiusvärejä valitsen, mitä seikkailuja tehdään ens kesänä, mitä kasveja laitan uuteen kasvihuoneeseeni (joka on vielä laatikossa, mutta pohjatyöt on valmiit!)

Tein listan lohtuostoksista, jotka aattelin toteuttaa osittain lähimmän parin kuukauden aikana (netistä) ja sitte loput ens keväänä. Listalla on myös muutamia vaihtoehtohoitoja, joista olin kiinnostunu jo viime vuonna. En vaan ehtiny testata niitä kaikkia, ennen ku kesä pysäytti. Esimerkiksi mua kiinnostaa akupunktio ja homeopatia. Ne ei siis ole tietenkään tulossa ikinä syöpähoitojen tilalle taikka minkään muunkaan tilalle, vaan haluan kokeilla, että millasia ne on ja mahdollisesti pitää niitä kaiken olemisen rinnalla jatkossa.


Tään kirjan nappasin lukemattomien kirjojen pinosta ja musta tää sopii tosi loistavasti just tähän hetkeen! Mun mieli palaa taas sellasiin harrastuksiin kuin jooga (ne kaikki yhdeksän alalajia, joita Suomessa ainakin opetetaan), taiji, qigong ja shindo. Aivan erityisesti oon ihastunut taijin kauneuteen ja hitauteen. Se on kuin liikkeen runoutta! Kävin vuosia sitte taiji-kurssilla, kunnes jouduin keskeyttämään, kun äitini joutui sairaalaan ja kuoli. Aloitin saman vuoden syksyllä uuden kurssin, hitaamman taijin, koska stressi oli nollannu aivoni ja olin unohtanu suunnilleen kaikki liikkeet. Jouduin lopettamaan kurssin, koska isäni kuoli. Sitten en enää uskaltanu aloittaa uutta kurssia, kun mietin, että kuka kuolee nyt, jos vielä jatkan. Qigong on hyvin samantapaista kuin taiji. Shindossa taas tykkäsin hirveästi siitä miten paljon keho voi venyä ja taipua pelkästään oikeanlaisen hengityksen avulla!

Voispa sanoa, että oon aika virkistyny ja optimistinen. Eilinen outo ihottuma laantui ja hävisi. Otin lääkärin ohjeesta Histeciä, koska luultavimmin se oli allergiatyyppinen reaktio syöpähoitoihin. Niitä tulee kuulemma joskus. Kädet mulla tuntuu normaaleilta, mutta oikeessa jalassa on vielä ihan reippaat neuropatiaoireet. Vasen jalka on ilmeiseti menossa normaaliin suuntaan, koska oireet on enää lievät. Jaksaminen on ihan toisella tasolla kuin viikko sitte mutta en oo aivan varma jaksaisinko hiihdellä ruokakaupassa istumatta välillä. Se testataan tänään illalla. Viikonloppu on asuntovaunuilua ja niistä seikkailuista enemmän huomenna!


8 kommenttia:

Mannaryyni kirjoitti...

Ihania ajatuksia, asioiden suunnittelu on ihan parasta. Oikein mukavaa viikonloppua ja asuntoautoilua. Mielenkiinnolla jään seikkailukertomusta odottamaan 😊

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; Kiitti!! 🥰 Kaunista ja inspiroivaa viikonloppua sulle!

Anonyymi kirjoitti...

🩷🌞👍ihania positiivisia ajatuksia

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; 💄💪🧝‍♀️💃👜👓🎂☕️

Joululainen kirjoitti...

Onpa mielenkiintoisen näköinen kirja! 👍🏻

Minäkin olen kokeillut taijita ja Qigongia. Taijin askelkuviot vaativat kyllä paljon harjoitusta. Q oli rauhoittavaa ja helpompaa, mutta sain siitä järkyttävän kallonpohjakivun, joka kesto aina päiviä harjoituksen jälkeen, joten jouduin lopettamaan sen. Katson aina ihaillen, jos jossakin puistossa on näiden harrastajia. Jo katsomisesta rauhoittuu. 😀

Toivon viikonloppuusi paljon mukavia ja rentouttavia hetkiä❣️

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Eikö olekin? 😃
Uh, kallonpohjakipuja? Auts! 😳 Mä jouduin lopettamaan yhden joogalajin kerran, kun ranteet ei kestäneet, ja sellanen on aina tosi harmillista!
Tuo on totta; jo pelkkä puisto-taijin katsominen on ihanaa! 😃
Kiitos! 😘

Wilumiina kirjoitti...

Täällä yksi joka hurahtanut joogaan.
Kävin silloin tällöin joogassa ennen koronaa.
Korona aikana aloimme mieheni kanssa tehdä joka viikko kerran-kaksi netistä etätunneilla.
Korona salliessa ostin miehelleni joululahjaksi alkeiskurssin, jossa olimme molemmat.
Nyt käymme yhdessä kerran viikossa yin-joogossa. Se kestää puolitoista tuntia ja jopa minulla jolla aivot käy koko ajan 120%, saan mieleni rauhoittumaan.
Kuntoilun vuoksi käyn myös astangassa, siinä keho saa kuntoilua.
Migreenini vuoksi olen joutunut luopumaan kovasta treenistä jossa sykkeet nousee. Astanga on hyvää lihaskuntotreeniä tälläiselle yli 50 vuotiaalle. Siinä myös joutuu tasapainoilemaan. Toivottavasti täällä pidän itseni siinä kunnossa että eläkkeellä vielä voin tasapainoilla patikointi reissuilla.
Minusta nuo nettitreenit on hyviä mutta kun teen kotona yksin etätöitä niin käyn sosialisoimassa itseni joogatunneilla...

Thilda kirjoitti...

Wilumiina; Nettijooga on hyvä vaihtoehto! En ole vielä kokeillut, mutta erilaisia ohjeita ja kursseja varmasti löytyy paljon. Mulla on myös yksi (tai useampi? 🤔) joogakirja, joiden mukaan oon joskus vähän harjoitellut. 😊