.

.

1.9.2023

Kun kotoilu sakkaa

 

Normaalisti kotipäivinä sinkoilisin edestakaisin, kellariin pyykkiä laittamaan, yläkertaan vaatekaappia järkkäämään, ulos puutarhaa kiertelemään tai portaille istumaan. Päivä täyttyisi kaikenlaisesta pienestä tekemisestä, jota ei ehkä selvästi heti edes huomaa, mutta jos ne jättää tekemättä kuukaudeksi, niin alkaapa röykkiöitä ja sekasortoa syntyä. Tekeminen ei lopu ja tylsää hetkeä ei tule.


No nyttehän on se tilanne, että kaikki tuo on seisahtunut yli kuukaudeksi ja vielä ennen sitä jo kuukauden ollut vähän tahmeaa, kun sain vihiä siitä, että mulla vois olla syöpä, mutta odottelin vielä leikkausta. Vaikka olo onkin nyt parempi kuin kertaakaan leikkauksen jälkeen, niin en tokikaan kipittele vielä kerrosten välillä puuhailemassa kotijuttuja! En vielä edes saa liikkua kuten ennen ja jaksaminenkin on iso hidaste. Ja toki yks iso sekottava tekijä on unien repaleisuus. Viime yönä odottelin melatoniinin vaikutusta tunteja. Onneksi monena päivänä saan nukuttua mukavat päikkärit, jotka paikkaa tilannetta.


Eli edelleen ison osan päivästä olen netissä, katon telkkua tai luen. Lepään, istun ja teen pieniä siirtymiä kerrosten välillä. Ja nyt alkaa maistua kaurapuurolta! Mietin, että miten mä joskus haaveilin, että voi kun joskus vois vaan päivät pääksytysten katella leffoja ja lukea, että vois vaan lötkötellä kauan aikaa. No nyt se aika on ja alkaa kyllästyttää. Väistämättä tulee mieleen, että olisko nyt mitään muuta, jota vois tehdä?


Yllättävää on, että tää hetki tuli näinkin pian. Nyt tarvii kehittää jotain mukavaa pientä puuhaa, edes tulevan suunnittelua ja inspiraatioiden metsästystä. No, olihan mulla mielessä käsityöt ja piirtäminen, joita voisin ryhtyä tekemään tänä syksynä. Niitä voisin alkaa pikku hiljaa ottaa ohjelmaan. Ja sukututkimushan on se ainainen loputon suo kans.


10 kommenttia:

Ulrika50v.blogspot.com kirjoitti...

Hyvä että sulla on isot tilat missä liikkua . Mulla sen verran pieni asunto ett ei täälä paljo edestakas kävellä. 😊

Thilda kirjoitti...

Ulrika50v; 😄 semmoinen hyvä puoli kyllä. (Siivoamista sitäkin enemmän…)

Satu kirjoitti...

Mä jäin miettimään tuota melatoniinia... Mulla se ei koskaan toiminut (ei siis auttanut univaikeuksissa pätkääkään ja tuntui lähinnä lumelääkkeltä), ja siitä syystä mietin, etkö voisi saada muita apuja nukkumiseen. Vai onko mahdollisesti niin, että esim. mirtatsapiini ei sovi yhteen muiden lääkkeittesi kanssa – tai sitten se ei sovi muista syistä sinun tapauksessasi?

Mulla on käytössä tarvittaessa mirtatsapiini (nukkumistarkoituksessa siis; ei masennuslääkkeenä), ja se on toiminut tosi hyvin. Tuntuu vähän tyhmältä pohdiskella tällaista, kun lääkärit ovat varmasti todenneet melatoniinin sinulle sopivimmaksi, mutta silti piti udella. :-D

<3

Thilda kirjoitti...

Satu; Hei kiitos vaan vinkistä! Mähän oon siis vanhastaan kauheen lääkevastainen ja kun tää diagnoosi alkoi stressata, niin ostin miedoimman mahdollisen avun unettomuuteen, eli melatoniini 1mg, joka toimikin alkuun loistavasti. Nyt mulle jo sairaalastakin soitettiin, että jos tuo unettomuus jatkuu, niin tiedäthän, että saat ihan oikeeta unilääkettäkin reseptillä? Ajattelin kuitenkin vielä kokeilla vahvempaa melatoniinia, ennen kuin siirryn johonkin muuhun. Ja varmasti siirryn, jos uni ei ota tullakseen! Koska tässä tilanteessa on aivan pöljää olla enää lääkevastainen! 😊

Arkisin | jenni kirjoitti...

Voi kunpa olisi jo kaikki hoidot tehty ja olisi jo jälkitarkastukset tehty ja olisit syöpävapaa! Ihan perseestä koko tauti.

Toivon parempivointisia päiviä sinulle <3

(mietin tässä sytomysyssyn neulomista, täytyy vaan löytää hyvä perusohje ja soveltaa sitä, ohjeita ei tietenkään seurata)

Thilda kirjoitti...

Jenni; No kuule sitäpä tässä toivon kädet kyynärpäitä myöten ristissä!! 🙏
Kiitos sulle! ❤️

😄 mäkin AINA sovellan kaikkia ohjeita, koska eihän sitä nyt voi orjallisesti ohjetta seurata! 🤪

Anonyymi kirjoitti...

Vinkki melatoniiniin: itselle ei koskaan melatoniinitabletit vaikuttaneet mitään...mutta kielen alle suihkautettava nestemäinen melatoniini toimi :)

Mannaryyni kirjoitti...

Kokeile ihmeessä sitä vahvempaa melatoniinia. Itsellä on 1,9 mg ja toimii näin vuorotyöläisellä hyvin. On minulla kaapissa myös mirtatsapiinia varalle, jos on katastrofiyö. Usein auttaa jo pelkkä ajatus siitä, että apua on saatavilla.

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; Oho! 😮 Enpäs ole semmosesta kuullutkaan. Pitääkin perehtyä eri vaihtoehtoihin! Kiitti vinkistä!

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; Joo, pakko kokeilla! Tuo on kyllä ihan totta, että pelkkä ajatus avusta auttaa. 😊