.

.

18.8.2023

Vesivahinko

 

Ihan kuin tässä kaikessa terveydellisessä paskatilanteessa ei olisi jo tarpeeksi, niin mun rakkaaseen lapsuudenkotiin on pamahtanut vesivahinko. Tai ei ehkä niinkään ”pamahtanut”, vaan hiljaksiin lirutellut vajaan kolmen vuoden sisällä. Kukaan ei oikein tiedä mistä alkaen, mutta loppuvuonna 2020 kaikki oli vielä ok.


Yläkerran lavuaarin ja tiskialtaan viemäriputki on vanhuuttaan ruostunut ja haljennut. Nyt vettä on lähinnä samassa kohdassa alakerrassa, vessan, eteisen ja olohuoneen välisessä seinässä, sekä eteisen lattiarakenteissa. Tulee kuivatus ja uudelleenrakennus. Voipi kestää monta kuukautta. Onneksi tilanne ei ole toivoton, vaan siitäkin selvitään, kunhan vakuutusyhtiön remppatyypit alkaa hommiin. Ton ikäsessä rintamamiestalossa tutkitaan tietysti myös asbestiriski. Ikävintä se on siskoni kannalta, jonka iso remppa valmistui (alakerrassa) vasta toissavuonna ja nyt jo pitää repiä auki osa rakenteista.


Turhauttavaa myös siinä mielessä, että en pääse itse paikalle. Mä en tosiaankaan oo sellanen ihminen, joka haluaa hoitaa tämmöset jutut etänä, mutta nyt on pakko. Sen verran oon elämäni aikana oppinut, että remppatyyppejä pitää vahtia, ihan vaikka jo siksi koska ne ei ole mitään ajatuksenlukijoita. Olis ihan tosi hyvä olla paikalla koko ajan. Ja mä oon myös hirmu tarkka tavaroistani ja huoneistostani, että sikälikin on tuskallista, että en voi olla paikalla. Vielä on epävarmaa joudutaanko yläkerrassa purkamaan mitään, vai onnistuuko putken vaihtaminen alhaalta päin. Se helpottais kyllä asiaa paljon!


10 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Ei olisi nyt tarvinnut tällaista vastoinkäymistä tulla kaiken p:n jälkeen :(

Anonyymi kirjoitti...

Eikä!!!
No onneksi sisaresi on paikan päällä.
Ja todellakin nuo remppatyypit pitää ohjeidtaa...kirjallinen sopimus.Tuore kokemus.
Voimia🩷

Thilda kirjoitti...

Jenni; No niinpä! Mutta kaikki hoituu. Olihan jotain tällaista odotettavissa, kun talo on 50-luvulta.

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; Onneksi! No joo, pieniä mokia on lueteltavaksi asti (remppatyyppien taholta) sekä itsellä että lähipiirillä. Ärsyttävää, mutta minkäs teet. He ovat usein hyvin oma-aloitteisia, eivätkä kysy joka kohdassa. Jos et älyä sanoa aivan kaikkea, niin metsään menee jotta rytisee. Ja sittenkin pitää olla joka työvaihe tarkistamassa, ennen kuin se on valmis.

Mulla on tiettyjä tosi tarkkoja mielipiteitä tuon yläkerran keittiön rakenteiden suhteen ja voin sanoo, että hiton hankala etänä valvoa sellasta. Toivon vaan, että sinne ei kajota!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli vesivahinko v 2020, vakuutus ei korvannut mitään. Tänä vuonna mulla löytyi kaksi syöpää, hoidot menossa....vähän samassa veneessä siis

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; Voi luoja! 😢
Samassa veneessä… toivon, että hoidot auttavat sua!

Anonyymi kirjoitti...

No voihan!! Oispa tuossa ollu sulle jo ihan tarpeeksi... Mutta eipä asioille voi mitään. Toivottavasti kaikki järestyy ilman isompia murheita. Mää oon aina hokenu noille muksuillekki, että asioilla on tapana järjestyä, eli uskotaan siihen edelleenkin. Tsemppiä järjestelyihin ja todo-listan säätämiseen ❤️
-Anu

Thilda kirjoitti...

Anu; Sama voimalause mulla! 😊

Mannaryyni kirjoitti...

Jopas nyt tulee lunta tupaan. Tsemppiä myös tämän asian kanssa! ❤️❤️

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; No todella! Kiitos! 🥰