.

.

15.8.2023

Tavallisen naisen elämä

 

Hyviä asioita; nukun jo pitempiä öitä, jopa 7 tuntia, yhdellä tai kahdella pikaisella heräämisellä. Jaksan päivittäin istua parvekkeella ja nautin kesän lopusta kaikessa rauhassa katsellen puutarhaa ylhäältä päin. Eilen näin jopa sudenkorentoja! Voimat valuu tyhjiin yhä harvemmin. Ja sitten yks iso plussa, joka pamahti mieleen eilen; onneksi leikkaus ei osunu joulun alle!! Jouluihmiselle olis ollu tosi surkeeta viettää joulua näin.


Rakastan kauneutta! Se on todella tärkeetä, että ympärillä on kauneutta. Saan siitä voimaa, inspiraatiota ja lohtua. Siksi haluan yhä enemmän katella näitä kuvia nykyään. En vielä paljonkaan ole ajatellut tulevia viikkoja, senkään takia, että huominen lääkärin tapaaminen asettaa aikamoiset reunaehdot kaikelle tekemiselle pitkäksi aikaa. Mutta muutenkin tuntuu, että mun tavallinen elämä palaa hitaasti vasta sitten joskus… jos silloinkaan.


Aika rankkaa miettiä, että se mun tavallisen naisen tasapainoinen elämä muuttui yhtäkkiä yhdellä gynekologikäynnillä painajaismaiseksi. Siitä gynekologikäynnistä tulee huomenna 7 viikkoa. Sitä ennen mun blogi oli ihan tavallista höpinää yhdestä jos toisestakin mieltä kolottavasta asiasta. Se tässä onkin hurjaa, että tämä syöpä voi tulla kelle tahansa tosi nopeasti. Kolmessa kuukaudessa munasarjasyöpä voi alkaa ja levitä ympäriinsä. Se on kylmäävää! Että miten usein sitä sitten pitäis käydä gynekologin ultrassa (koska muuten tätä ei huomata, ellei ole jo iso kasvain ja kokenut gynekologi)… ainakaan kerran vuodessa käyminen ei tunnu enää riittävältä.


Olen myös miettinyt, että miten mulla mahtaa leikkaus vaikuttaa hormonitoimintaan, vaihdevuosioireisiin (vai onko niitä nyt sitten tulossakaan?) ja kaikkeen muuhun olemiseen. Taitaa olla paljon kysyttävää lääkäriltä huomenna.


8 kommenttia:

Joululainen kirjoitti...

Kertomasi perusteella olen itsekin miettinyt sitä, miten usein tutkimuksissa pitäisi käydä. Kun ei se papa-seulonta ole kuin harvakseltaan, ja jos siinäkään ei kerran näy kaikki vaaran merkit. Uskomatonta, että on naisia, jotka jättävät nämä seulonnatkin väliin.

Onneksi vointisi on kohenemaan päin ja pystyt nauttimaan syksyn kauneudesta - ja joulun lähestymisestä! ❤️

PS. Se laite, josta eilen mainitsin oli siis WellO2, jos nimeä ei osoitteen seasta erottanut. 😀

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Joo, puhuin tästä erään hoitajankin kanssa, joka sanoi, että kun he näkevät tätä sairautta töissä koko ajan, niin he ovat pohtineet asiaa paljon. Hän oli kysynyt lääkäriltä, joka oli juuri kertonut tuon kolmen kuukauden esimerkin. 😳

Papassa ei näy tämä syöpä ollenkaan, vaan siinä näkyy mun käsittääkseni kohdunkaulan syöpä, joka on taas eri juttu. Munasarjasyöpää ei siis näe tavallisella gynekäynnillä, ellei siinä ultrata, eikä mua ainakaan kukaan ole ennen tätä kesää ultrannut!!

Mä olin käynyt viimeksi gynellä 7 vuotta siten 😳 ja kun ihmettelin lääkärille, että kai mun on ollu pakko käydä jossain 50-v tarkastuksessa kaksi vuotta sitten, hän sanoi, että koronan takia kutsuja ei lähetetty. 😬

Niinpä, onneksi! 😊
Joo, hoksasin sen tekstistä ja googlasin, mutta se olikin aika suolasen hintanen…

Anonyymi kirjoitti...

🩷voimistumista toivoen🩷

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; Kiitos! 😊 ❤️

Mannaryyni kirjoitti...

Ihania kuulumisia, hiljalleen kohti parempaa. Ajattelemisen aihettakin taas jäi. Kiitos siitä ❤️

Joululainen kirjoitti...

Vilkaisin, että sitä laitetta myydään Tori.fi:ssä käytettynä 80 €:lla, mutta jos pystyt olemaan jo enemmän jalkeilla, niin eiköhän ne keuhkotkin siitä tokene. 🌼

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; 😊 Hiljalleen, niin. Voi kiitos!

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Eilen taisin olla jo reilusti yli puolet ajasta ylhäällä. 😊