.

.

28.8.2023

Miksi?

 

Edelleen luuydinsärkyjä, mutta vaimeampina. Tällä kertaa kolottaa leukaluita, lonkkia ja reisiluiden yläosia. Ilta oli taas tuskaisempi kuin päivä, mutta heräsin kahdelta yöllä siihen, että olin kuitenkin nukkunut kolmisen tuntia, eikä särky ollut kovaa. Ehkä tämä selättyy tästä tämän vuorokauden aikana? Rintakipu on ikävä lisä luusärkyyn, mutta sekin pentele johtuu tuosta valkosolukasvutekijäpiikistä. Tämän päälle on tietysti ummetus, johon juon pegorionia. Ja yleinen heikkous, niin että kepin kanssakin jalat meinaa pettää alta. Yritän syödä pikkuisen pitkin päivää, vaikka se ei kauheasti huvitakaan.


Eilen jaksoin lähteä istumaan autoon, kun kävimme pikavisiitillä lapsuudenkodissani katsomassa sitä vesivahinkoa. Se näytti aika hyvältä ja uskon hetkeäkään epäröimättä, että kaikki sujuu siellä hyvin. Talo on jo 64 vuotta vanha, kai siihenkin jo jotain iän tuomaa kremppaa saa ilmentyä? Me koetamme hoitaa talon rakkaudella ja viisaudella taas kuntoon. Samalla kävin tapaamassa rakasta setääni ihan vain muutaman tuokion verran. Ainut elossa oleva setäni! Lupasin hänelle, että kyllä me vielä ensi kesänä istumme taas tuossa pihassa ja katselemme lintuja! Sinne olen heittänyt ankkurini ja sitä kohti etenen. Kotiin palattua voimat olivat ihan poissa ja makasin horkassa peiton alla hyvän aikaa.


Mielialat ja ajatukset sihahtelevat vihaisesti, kuin löylyvesi kuumilla kivillä. Mietin jopa, että miksi minä? Miksi helvetissä juuri minä?! Miksi ei joku muu… käsitän, että nämä on varmasti tietyssä kohdassa aika tavallisia reaktioita. Silti ottaa päähän olla tässä ja myös ajatella näin. Jos olisin jumala, säätäisin, että kukaan maailman ihminen ei kuolisi tuskissaan, ei sairauksiin, sotiin, onnettomuuksiin, vaan jokaisen lähtö olisi rauhallinen nukkuminen pois unen aikana, sitten kun oma aika on täynnä. 


Ne sytokaverin sanat on olleet viime päivin moneen kertaan mielessä; ”muista sitten, että kivut ei kestä ikuisesti!” Ne on olleet paras lohtu. Kun katson kelloa, joka on mennyt taas vartin tai tunnin eteenpäin, tiedän, että kivuttomuus on jo taas hiukan lähempänä. Joka tapauksessa pahin on kai tämän ekan syton jälkipäivinä nyt takana. Tästä viikosta voi tulla rauhallisempi.


14 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Ikäviä nuo kivut ja taitavat on luonteeltaan sellaisia ettei niihin tepsi mitkään kotona käytettävät lääkkeet. Sairaalasta olisi pitänyt napata mukaan anestesialääkäri niin hän olisi voinut laittaa sulta tajun kankaalle aina pahimpien kipujen ajaksi.

Thilda kirjoitti...

Jenni; Jep, sepä onkin ollut yks isoimmista ihmetyksen aiheista, että sairaalassa sai ties vaikka mitä lääkkeitä aina kun pyysi ja heti kotiutettua pitikin pärjätä buranalla ja ibuxinilla! Soittelin hoitajalle viikonloppuna, että mitä lääkettä mä nyt voin näihin kipuihin ottaa ja kuinka paljon ja hän heti kysäisi, että eikö sulle oo mitään vahvempaa määrätty?! No eipä oo. Pitääkin ottaa asia puheeksi jonkun lääkevastaavan kanssa ens kerralla. Kipugeeliä saan kuulemma noitten pillereitten lisäksi löträtä, mutta ne auttaa vain hyvin nimellisesti ja hetkeksi. Tosin parempi sekin kuin ei mitään!

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Niin tuttua nuo kivut! Minulle ei aikoinaan (siis kolmisen kymmentä vuotta sitten) voitu käyttää tuota valkosolujen kasvutekijää hirveänkauheanvaltavien kipujen takia. Hyviä kysymyksiä, jotka tosin jäävät vastausta vaille. Minä aikoinaan mietin, että jokin tarkoitushan tällä täytyy olla. Olin sitten vuosikymmeniä syöpäyhdistyksessä vapaaehtoistöissä. Sitten aloin marttailemaan yhdistystoiminnan muodossa :)

Thilda kirjoitti...

Tarja; Apua, ikävä kuulla!
Vapaaehtoistyö on kallisarvoinen asia! ❤️ Ja marttailu kiehtovaa. 😊

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitat niin taitavasti tuntojasi🧡

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; 🥰 kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Olipa kiva kuulla että kotitalosi tilanne ei ole toivoton. Saat yhden mielenpäällisen laittaa sivummalle ❤️ voimahaleja kipujesi kanssa, muista Ystävä, että päivä kerrallaan ja hetki kerrallaan, kyllä elämä kantaa. Varmasti päässä pyörii välillä isostikin katkeria ajatuksia ja saa pyöriäkin! Ei oo reilua että se olit just sinä ku sairastuit ❤️ Tosin noita syöpiä, eikä kyllä muitakaan vakavia sairauksia, en muutenkaan soisi yhtään kellekään. Oot mielessä, toivotaan että tämä päivä olis taas parempi ku eilinen💕
-Anu

Thilda kirjoitti...

Anu; Kiitos kiitos! ❤️
Kaikenlaista mielessä pyörii kyllä. Välillä valoisiakin pilkahduksia, mutta enimmäkseen ankeahkoa ja väsymystä yhä uusiin oireisiin. Avuttomuutta, kun pakko tätä on kahlata läpi, eikä tiedä mitä mikin päivä taas tuo. Mutta mukavaa, kun nähdään viikonloppuna! 😊

Anonyymi kirjoitti...

Ai sinäkin tuut, onpa kiva!! 💕

Anonyymi kirjoitti...

Ai sinäkin tuut, onpa kiva!!💕

Mannaryyni kirjoitti...

Ihana suunnitelma setäsi kanssa. Ensi kesää kohti!

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; Jees! Tulen tulen! Ainakin näin on vakaa tarkoitus. Asuntoautossa voi levätä vaikka koko matkan. 😊

Thilda kirjoitti...

Mannaryyni; Kiitti, joo, setä on mulle tärkeä ja rakas ja vieläpä mun kummisetä. Meillä on ollu paljon hyviä hetkiä viime vuosina, kun olen käynyt häntä moikkaamassa usein. 😊

Anonyymi kirjoitti...

❤️