.

.

8.8.2023

Mitä pakata sairaalaan

 

Mulle itelleni kumpus sairaalassa sellanen ajatus, että täytyy tehdä joku lista niistä kaikista tavaroista, joita sairaalaan kannattaa muistaa pakata, jos joskus viä tarvii mennä sinne oikein yökylään. Mietin asioita, jotka tuntuu oman ergonomiatottumusten kannalta välttämättömiltä, jotka on hyödyllisiä, jotka tuo piristystä ja hyvää mieltä. Esim kuvan jutut mulla oli sairaalassa ja muistan kyllä sen hetken, kun olin toipunut sen verran, että jaksoin ottaa kosmetiikkalaukun käteeni ja sain omaa huulirasvaa huuliin ja omaa käsivoidetta käsiin! Se oli aika luxusta kuulkaa! Se oli semmonen paranemisen eka porrastasanne.


Ihan eka muistutan, että jos joudut sairaalaan, vaikkapa kuinkakin kiireellisesti kotoa lähtien, niin jätä hyvä ihminen kello ja korut kotiin! Se ei ole yks eikä kaks tarinaa, miten sille tielleen jää arvokasta omaisuutta. Siellä suhtaudutaan tietysti yllättyneenä ”miiiitä? Ei meillä varasteta!” Ja silti joku ne vie. Sille ei tietysti voi mitään, jos onnettomuudesta joutuu suoraa sairaalaan ja päällä on normikorut. Mutta muuten, jos voit vaikuttaa asiaan, niin tee tämä korujen ja kellon riisuminen jo kotona!

Lista tärkeimmistä:
1) oma tyyny
2) omat tukisukat
3) helpot kotiinpaluuvaatteet
4) harja tai kampa
5) hampaidenhoitovälineet
6) korvatulpat
7) kosteuspyyhkeet!
8) suihkusaippua
9) shampoo
10) peili
11) huulivoide
12) kasvovoide
13) käsivoide
14) huulipuna kotiinpääsymatkalle
15) kirja tai lehtiä tai tabletti/puhelin
16) silmälasit
17) murukahvi

Oma tyyny oli mulle aivan ehdoton! Ergonominen memory foam-tyyny on nykyään ainut jonka niska sietää. Ja sairaalaan saa viedä oman tyynyn. Yks isoimpia tuskittelun aiheita mulle oli ne reisipituiset tukisukat, jotka oli tosi kuumat. Ehkä toipumispäivänä 8 sain luvan vaihtaa jalkaan omat polvipituiset tukisukat! Voi olla, että olisin saanu ne jo ennemmin, mutta en älynny neuvotella asiasta kovin aikaisin. Kotiinpaluuvaatteet ajattelin niin, että ei mitään kiristävää vatsan kohdalle, joten väljä tunika, polvipituiset tukisukat ja helposti jalkaan sujautettavat avokkaat oli paras yhdistelmä. Täähän riippuu tietysti siitä, miksi on ollut sairaalassa ja mitä kohtaa kropasta pitää varoa. Sairaalassa toki on hammasharjoja ja tahnoja, mutta jos on joku oma suosikki, niin se ehdottomasti mukaan! 

Jos on herkkä äänille - joita sairaalassa riittää - kannattaa varata mukaan ainakin yhdet omat korvatulpat. Mä en sitä muistanut ja siksipä räpelsin siellä niiden sairaalan omien kökkö-tulppien kanssa. Siis niiden keltasten perustulppien, joita ei ikinä saa korviin kunnolla ja jotka pullahtaa itekseen ulos. Mulla on sellaset silikoniset joulukuusen muotoiset apteekista ostetut tulpat, jotka on kalliimmat, mutta todella hyvät kaikin puolin! Kosteuspyyhkeitä on toki sairaalassakin, mutta ne on jotenkin mun mielestä tehottomampia kuin mun omat. Niitä ei ole koskaan liikaa, etenkin jos et pysty menemään suihkuun esim yli viikkoon, kuten minä ja silti hikoilet kuin villisika. Suihkusaippua ja shampoo löytyy myös sairaalasta, mutta ne omat voi yllättäen piristää tosi paljon. 

Se ikioma huulivoide on entiselle huulirasva-addiktille pakollinen! Väärä rasva voi aiheuttaa kuivumista ja sitä kautta jopa aikamoista kipua huulissa. Kasvovoide ja käsivoide on lähinnä mukavuustekijöitä, mutta ainakin mulle se ihan oman voiteen tuoksu oli tosi tosi piristävä juttu! Ja koska kasvoihin oli teipattu se nenämahaletku (kirotut sairaalan teipit!) niin sen pois ottamisen jälkeen oli tosi mukava vähän töpsöttää voidetta iholle. Huulipuna tai joku muu piristävä meikki on jo melkein överiluxusta, mutta olipa mulla kuitenkin pari huulipunaa mukana. Muistin laittaa sitä yhtenä päivänä, enkä edes sillon kotiinlähdön hetkellä! Siinä kohassa kun alkaa jaksaa ajatella jotain muutakin, kuin kipujen talttumista ja ajan kulumista, on hyvä varata tarpeeksi lukemista mukaan. Ja netti yhteydenpitoa varten. Mulla siihen jaksamiseen meni kyllä yllättävän kauan! Ja ilman silmälaseja edellämainituista ei ole mitään hyötyä.

Ja lopuksi; koska pannukahvi on ehkä pahinta kuraa mitä tiedän, suostun juomaan vain murukahvia. Siksi varasin sairaalaan mukaan oman murukahvipurnukan, josta sitten peräti kerran uskalsin tehdä kaffikupillisen. Suoli ei sanonu sopimusta irti, eli hyvin meni! Ai niin, vielä yks juttu; parfyymiöljyäkin mulla oli mukana, mutta sen kanssa täytyy olla varovainen; jos huoneessa on yksikin hajusteyliherkkä, sellasta ei tietysti voi käyttää.



6 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

14) huulipuna kotiinpääsymatkalle, ihana Thilda <3

Thilda kirjoitti...

Jenni; 😄 Ripaus leidiä mukana…

Anonyymi kirjoitti...

🩷💗🥰

Joululainen kirjoitti...

Palailen pikkuhiljaa kesän jäljiltä blogimaailmaan, ja sinulle on tapahtunut sillä aikaa dramaattisia asioita. Hurja ajanjakso sinulla takana, ja en voi kuin nostaa kesähattuani sille, miten olet jaksanut kertoa meille täällä tuntemuksiasi ja ajatuksiasi. 👒 Blogistasi on vertaistukea muillekin leikkaukseen joutuville. Kovasti tsemppiä täältäkin päin toipumiseen❣️

Thilda kirjoitti...

Anonyymi; 😄❤️

Thilda kirjoitti...

Joululainen; ❤️❤️❤️ Ihana kuulla, että voisi olla vertaistukea! Kiitos, päivä päivältä menee paremmin. 😊
Olen ajatellut sinua aina välillä, että mihin olet mahtanut kadota ja tulisitpa vielä takaisin. 🥰