.

.

17.8.2023

Asioiden hoitoa

 

Oli pakko tehdä ToDo-lista, sillä kaikenlaisia hoidettavia asioita alkaa vaan kertyä päivä päivältä enemmän. Pitää ilmottaa työnantajille uudesta saikusta, tehdä liiton hakemus ja kelan hakemus, perua suonikohjujen kartoitusaika, varata kelatakseja, varata parturiaika, hoitaa pankkiasioita… jne jne


Eilen kysyin lääkäriltä, että tuleeko mulle nyt ollenkaan vaihdevuosioireita, kun kaikki gynekologiset elimet on raastettu roskiin. Kuulemma tulee, ja vieläpä voimakkaampina kuin normaalisti! Se johtuu siitä, että keho ei voi sopeutua asiaan rauhassa ajan kanssa, vaan tilanne on vähän äkkijyrkkä. Se kysyi, että joko mulla on ollu kuumia aaltoja, sydämen tykytystä, unihäiriöitä… mielestäni ei ja jäinkin miettimään, että nytkö niiden jo piti tulla! Että sekin vielä tähän lisänä.


Jotenkin mua tässä nyt taas eniten jännittää kaikki pistäminen! Se sytostaattipiikki ja kaikki muut. Tajuan kyllä, että se on hölmöä ja isompia ongelmia on varmasti tulossa, mutta näin sitä mieli vaan toimii. Lieneekö sekin joku selviytymisstrategia, että nyt kun pelkään mitättömiä asioita, niin isommat menee huomaamatta siinä sivussa?


Ja loppujen lopuksi mä en vieläkään oo oikein tajunnu, että tää kaikki tapahtuu nyt oikeesti mulle. Tuntuu, kuin kaikki tapahtuis jollekulle muulle ja kohta herään painajaisesta, pyyhin hien otsalta ja käperryn mukavasti tyynyyni takaisin ja näen kauniita unia siitä eteenpäin. Eihän näin voi käydä, vai voiko?


8 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Kelan hakemuksen voi tehdä jo nyt (ja kannattaakin kun käsittelyaika on noin kuukauden), en tiennyt että sen voi tehdä tavallaan "etukäteen" onneksi lääkäri vinkkasi asiasta.

Thilda kirjoitti...

Jenni; Oho, ai jaa? Mä luulin että ei voi. Kiitos vinkistä! 😊

Anonyymi kirjoitti...

Huh, sulla on paljon jo takana tämän pirullisen sairauden kanssa, ja vaikka mitä vielä edessä! Onhan tuossa kaikessa aivan älyttömästi käsiteltävää, ja minusta vaikuttaa vahvuudelta se, että keskityt niihin pienempiin asioihin, otat "päivän kerrallaan", kuten kulunut sanonta menee.
Hienoa, että jaksat kertoa täällä kuulumisiasi. Ajattelen sinua paljon ❤️❤️❤️.
Katariina

Thilda kirjoitti...

Katariina; Ihana kuulla sun ajatuksia tästä! Olet tärkeä! ❤️

Anonyymi kirjoitti...

Olet joutunut menemään vauhdilla sellaisen mankelin läpi, että ei ole ihmekään, että on vaikea ymmärtää kaiken tapahtuneen olevan totta. Kiitos, että jaksat avautua, upea Thilda❤️. Sari

Thilda kirjoitti...

Sari; Todellakin vauhdilla! Toisaalta se pelasti ehkä henkeni, sillä kuukauden parin aikailu olisi tarkoittanut varmasti syövän porautumista maksan sisään ja ties minne muualle. Silti tää on ihan hullua kaikki!
Kirjoittaminen on yks mun selviytymiskeino. ❤️ Kiitos!

Joululainen kirjoitti...

Vakavissa sairastumisissa pitäisi saada joku avustaja hoitamaan ja hoksaamaan kaikkea vaadittavaa byrokratiaa ym. Voimaa ja ajatuskapasiteettia menee ihan toipumiseen, niin jonkinlainen uusi ammatti pitäisi kehittää avuksi kaikkeen muuhun.

Onneksi aikaikkuna riitti, ettei pahin skenaario toteutunut. Paljon voimahalauksia tuleviin koitoksiin❣️

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Sinäpä sen sanot! Niin pitäisi! Joku joka tuntee byrokratian kuin omat taskunsa. 😊
Niinpä, Onneksi!! Kiitos! ❤️